TheDome

ANCIENT GREECE RELOADED

ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ… ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ: "ΨΑΓΜΕΝΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ"Όταν ένα προϊόν (ή υπηρεσία) σου δίνεται δωρεάν τότε το προϊόν (ή, η υπηρεσία) είσαι εσύ ο ίδιος!
Σε μία εποχή που τα πάντα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, σε μία κοινωνία όπου οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη, ο σημερινός άνθρωπος αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ανώριμος να διαχειριστεί τις τρέχουσες καταστάσεις. Το ανθρώπινο γένος αγκαλιάζει την πιθηκοποίηση όλο και περισσότερο!

Μισό λεπτό ρε παιδιά (θα διερωτηθείτε)… οι επιστήμες τρέχουν, οι τεχνολογικές μας δυνατότητες συνεχώς βελτιώνονται και γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικές, οι… οι… οι…

Μάλιστα…

Αλήθεια, διερωτήθηκες ποτέ σου αν, όσον άφορα τον άνθρωπο, αν κάτι πράγματι έχει αλλάξει ανά τους αιώνες; Έχουμε πράγματι εξελιχτεί σαν άνθρωποι; Ξέρουμε τι θέλουμε και γνωρίζουμε τι μας γίνεται;

Όσο και να σου τι «σπάσει» αυτό που θα πούμε, η αλήθεια είναι πως στην ουσία οι άνθρωποι δεν έχουν αλλάξει σε (σχεδόν) τίποτα… απεναντίας, θα λέγαμε ότι οπισθοδρομούν κιόλας.

Για παράδειγμα:

Η μυθολογία έχει δώσει τη θέση της στην νέο-μυθολογία.

Οι «προφήτες» έχουν δώσει τη θέση τους στις χαρτορίχτρες και τις καφετζούδες.

Ο δογματισμός συνεχίζει να υφίσταται σε όλα τα επίπεδα.

Οι θρησκείες συνεχίζουν να «πουλάν» το άγνωστο και την «αληθινή γνώση» γύρω από το θέμα του θανάτου.

Οι πολιτικοί (και οι πολιτικές παρατάξεις) συνεχίζουν να είναι το ίδιο άχρηστοι όπως ήταν και σε παλαιότερες εποχές.

Τα οικονομικά τραστ, και η ελίτ, εξακολουθούν να ξεσκίζουν τους ανθρώπους.

Το εκπαιδευτικό σύστημα όσο πάει, όλο και περισσότερο, αποβλακώνει τους μαθητές/φοιτητές.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις συνεχίζουν ακάθεκτες να μας σκλαβώνουν και να υποδηλώνουν το μυαλό μας.

Η ημιμάθεια, και η αμάθεια, συνεχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο μας.

Και γενικώς, οι μαλάκες συνεχώς αυξάνουν και πληθαίνουν!

… Η παραπάνω λίστα είναι στην ουσία ατελείωτη…


Στα παραπάνω ας προσθέσουμε και το γεγονός πως όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε όλο και περισσότερο βουτυρομπεμπέδες… μάγκες του γλυκού νερού, επαναστάτες του κώλου, άγιοι στην ασυδοσία μας, πόρνες στον κάθε νταβαντζή μας, μαλάκες στη μαλακία μας, νεκροί-ζωντανοί στην υποτιθέμενη ζωή μας, η ζωή μας γίνεται έρμαιο της μοίρας μας… και πάει λέγοντας.


Μα τι λέτε ρε παιδιά; Θα διερωτάσαι…

Ας πάρουμε για παράδειγμα το θεμελιώδη δικαίωμα που (θεωρητικά) έχει ο καθένας μας όσον αφορά την προσωπική του ζωή, μα κυρίως, στο να κρατάει τα προσωπικά του δεδομένα, προσωπικά.

Αλήθεια πιστεύεις ότι πλέον τα προσωπικά σου δεδομένα σου είναι μυστικά;

Αλήθεια πιστεύεις ότι εσύ είσαι αυτός που ασκεί τον έλεγχο πάνω στην ίδια σου τη ζωή;

Αλήθεια πιστεύεις πως μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου όπως εσύ επιθυμείς;

Αλήθεια θεωρείς πως ξέρεις τι σου συμβαίνει;

Αλήθεια γνωρίζεις πράγματι του πόσο μαλάκας είσαι (σε αυτό βάζουμε και τους εαυτούς μας μέσα);

Αναλογίσου το εξής σενάριο (για ευκολία, στο εξής, θα αποκαλούμε το μαλάκα με τον όρο «μπουμπάκι»)…

Καταρχάς όλοι μας, ανεξαιρέτως της θέσης μας – οικονομικής, επαγγελματικής, κοινωνικής κτλ, πάντα θα έχουμε και κάποιον που θα βρίσκεται πάνω από εμάς… έναν μόνιμο μπαμπούλα που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επηρεάσει τη ζωή μας (είτε συθέμελα είτε συγκεκριμένους τομείς της).

Για παράδειγμα, διευθυντής να είσαι σε μία πολυεθνική εταιρία, κάποιος θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σε σουτάρει. Επιχειρηματίας να είσαι, που δουλεύει σκληρά και τίμια, μπορεί ανά πάσα στιγμή να πνιγεί στα χρέη λόγω κάποιου ηλίθιου που αποφασίζει απερίσκεπτα, ή λόγω ιδεολογικής αγκύλωσης, για τη ζωή σου (πχ. βλέπε την περίπτωση της Ελλάδας).

Το βασικό γνώρισμα όλων αυτών είναι πως κάποιος κρατάει στα χέρια του τη δύναμη ώστε να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο.

Μα θα πεις… έτσι είναι δομημένες οι κοινωνίες μας!Σαφώς, αλλά το ερώτημα είναι: ποιους ευνοεί τούτη η δομή!Εσένα; Εμένα; Λίγο δύσκολο…


Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας.

Μερικά χρόνια πίσω, δίναμε ιδιαίτερη σημασία στα προσωπικά μας δεδομένα και στου να τα διατηρούμε κρυφά και μυστικά… διότι ήταν τα δικά μας προσωπικά δεδομένα!

Έκατσαν κάτω, λοιπόν, οι νταβατζήδες μας και διερωτήθηκαν τα εξής:

Το μπουμπάκι είναι ηλίθιο (χαλαρά)…

Το μπουμπάκι, αν του δώσεις φανταχτερά παιχνίδια, αποχαυνώνεται (πχ. κάθε τόσο και από ένα νέο κινητό, κάθε τόσο τη νέα τάση της μόδας, κάθε μέρα και μία «καινοτόμα», μα συνάμα, αναμασημένη έρευνα κτλ)…

Το μπουμπάκι έχει κόμπλεξ κατωτερότητας και θέλει να νιώσει σημαντικό στην ανυπαρξία του (από τις λεγόμενες εκπομπές reality ως τα social media… βγάζουν τα πάντα φάτσα φόρα, αρκεί να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους)…

Το μπουμπάκι δεν διαθέτει αυτογνωσία και, με τις κατάλληλες παροτρύνσεις, επί της ουσίας είναι φτερό στον άνεμο («πω πω, ρε μαλάκα, το είδες το καινούργιο το iphone» κτλ)…

Το μπουμπάκι πιστεύει ότι και να του σερβίρεις δίχως να το ψάξει παραπέρα (βλέπε: fake news, διαστρέβλωση του περιεχόμενου των βιβλίων, σχολικών και μη, θάψιμο της πραγματικής πληροφορίας στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου κτλ)…

Αλήθεια, γνωρίζεις ότι η μηχανή αναζήτησης της Google (και γενικώς οι μηχανές αναζήτησης), ψάχνει ανά 3000 ιστοσελίδες και όχι μία – μία. Πρόσθεσε και τον αλγόριθμο της (δηλαδή, θάψε ότι δεν μας συμφέρει) και… πιάνεις το ζουμί;

Πχ., πες ότι υπάρχουν 3.000.000 ιστοσελίδες πάνω στο θέμα που σε ενδιαφέρει. Οπότε η Google, τι σου δίνει;

3,000,000/3,000 = 1,000 ιστοσελίδες!!! Και είναι μόνο οι ιστοσελίδες που θέλει να σου παρουσιάσει η ίδια!

Καθώς και: λάβε υπόψη σου ότι ο μέσος όρος των χρηστών, το πολύ να προχωρήσει έως την 3η σελίδα αποτελεσμάτων της Google, σημαίνει πως από τα 3,000,000 δεδομένα/ιστοσελίδες, εσύ κοιτάς το πολύ 30 με 50 φιλτραρισμένα (δίχως εισαγωγικά!) αποτελέσματα!!!

Και όμως, ως κλασσικό μπουμπάκι ισχυρίζεσαι ότι έχεις μία πλήρες και εμπεριστατωμένη εικόνα των πραγμάτων!

Το μπουμπάκι δεν είναι λογικό ον αλλά ηλίθιο (πχ. έχει άποψη για όλα δίχως να την έχει ψάξει αλλά κρίνει, και κατακρίνει τα πάντα, με βάση της ιδεολογίας του και της αμάθειας (ή ημιμάθειάς) του κτλ)…

Μα πάνω από όλα, το μπουμπάκι, ισχυρίζεται και επιμένει πως θέλει να διατηρήσει τα προσωπικά του δεδομένα… προσωπικά!

Και διαρωτήθηκαν οι νταβατζήδες… να πάρουν τα δεδομένα μέσω της βίας; Μα αν το κάνανε τούτο δεν θα μπορούσαν οι νταβατζήδες να ισχυριστούν ότι είναι εξυπνότεροι από το μπουμπάκι (άσε που ενδεχομένως θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν και ορισμένες ανεπιθύμητες καταστάσεις)!

Οπότε πως θα το πετυχαίνανε τούτο;

Κάνοντας το μπουμπάκι να παραδώσει τα πάντα οικιοθελώς, δίχως αντιρρήσεις και αντιδράσεις… μα πάνω από όλα θα χαίρεται το μπουμπάκι να το κάνει κιόλας!


Συνομωσία;!

Κάθε άλλο φίλε μου!Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενο μας άρθρο με τίτλο: «Πως η τεχνολογία χακάρει το μυαλό σου και σε εξουσιάζει!» ( διάβασέ το εδώ! ) ...Ο κυριότερος στόχος όλων(!!!) των εταιριών είναι ένας: data mining (η περισυλλογή δεδομένων)!

Άπαξ και το πετύχουν τούτο, στην ουσία ελέγχουν το μυαλό σου!… Και όποιος ελέγχει το μυαλό σου, ελέγχει και την πραγματικότητά σου… Και όποιος ελέγχει την πραγματικότητά σου, ελέγχει και τον κόσμο σου (τις ιδέες σου, τα πιστεύω σου, τα συναισθήματά σου, τα όνειρα σου, τις δράσεις και τις αντιδράσεις σου κτλ)… Και όποιος ελέγχει τον κόσμο σου, ελέγχει και εσένα!Μία εταιρία που συλλέγει και συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα σου μπορεί, μεταξύ άλλων, να:

Πουλήσει τα δεδομένα σου σε εταιρίες όπως: διαφημίστηκες, γραφεία στρατηγικών (πχ. εκλογή προέδρου/πρωθυπουργού), μάρκετινγκ - πωλήσεις, στατιστικών, ερευνών κτλ.

Σου παρουσιάζει συγκεκριμένα αποτελέσματα, στις αναζητήσεις σου, και συνεπώς μπορεί να σου δημιουργεί μία διαστρεβλωμένη (δηλαδή, μία επιθυμητή) πραγματικότητα καταστάσεων.

Σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις, να επεξεργάζονται τα δεδομένα σου και συνεπώς να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από εσένα καθώς και του τι σκέφτεσαι, τι επιθυμείς και του τι πράττεις!

Γνωρίζουν όλες τις οικονομικές συναλλαγές σου καθώς και τις οικονομίες σου.

Γνωρίζουν τα πάντα γύρω από την υγεία σου

Γνωρίζουν τις προτιμήσεις σου

Σε καθοδηγούν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις (από του να αγοράζεις συγκεκριμένα προϊόντα, του να σε σπρώχνουν προς συγκεκριμένες καταναλωτικές συνήθειες, να πλάθουν την συνείδησή σου, ως και του τι να πράττεις ή τι να ψηφίζεις)

Και αν ποτέ τους κρίνουν ότι χαλάς τη σούπα τους (με άλλα λόγια κρίνουν ότι είσαι επικίνδυνος για το σύστημα), μπορούν είτε να διαστρεβλώσουν ή να αμαυρώσουν την εικόνα σου μέχρι και του να σε σβήσουν από το σύστημα-κοινωνία, απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού!

Αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα οι εναλλαγές της εξουσίας, ανά τους αιώνες, είναι οι ακόλουθες:

Ιερατεία Αριστοκρατία Πολιτικοί Εταιρίες

( Σήμερα θα λέγαμε: «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»…)

Πάμε παρακάτω…

Κατά βάση οι εταιρίες για να πετύχουν τούτο δημιουργούν συμμαχίες μεταξύ τους. Κατά αυτό τον τρόπο, η κάθε μία από αυτές επικεντρώνεται στο σημείο ενδιαφέροντος τους, αλλά μέσω των συμμαχιών τους, είναι σε θέση να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για σένα και συνεπώς, θα μπορέσουν να σε ελέγξουν απόλυτα.

Επίσης, μέσω των συνεργασιών τους, είναι πλέον σε θέση να είναι υπεράνω του συστήματος και να ελέγχουν αυτές, οι ίδιες, τις καταστάσεις κατά το δοκούν!

Ψάξε λίγο το θέμα και θα διαπιστώσεις πως «οι μεγάλοι παίχτες», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συνεργάζονται μεταξύ τους (πχ. ποιος έχει ποιανού τις μετοχές, ποια άτομα «συμβουλεύουν» ποιους, κοινά «ερευνητικά» προγράμματα κτλ) καθώς και… οποιαδήποτε ανερχόμενη δύναμη, φροντίζουν να την εξαγοράσουν. Όπως και πολλές εταιρίες, οι λεγόμενες start-up, στην ουσία χρηματοδοτούνται από τις μεγάλες εταιρίες. Συνεπώς, αν τους «βγει και καμία», την ελέγχουν ήδη από τα γεννοφάσκια της.

Ώστε να το καταλάβεις ακόμα καλύτερα η εταιρία Yahoo κρατάει το 15% της εταιρίας Alibaba (την αντίστοιχη Amazon της Κίνας)… και η αξία του 15% ανέρχεται στα 53 δις (!!!) δολάρια (16 Ιουνίου, 2017 - Fortune). Με άλλα λόγια, ασχέτως το πώς τα πάει η Yahoo, μεμονωμένα, αν βάλεις κάτω το χαρτοφυλάκιό της θα σου πεταχτούν τα μάτια έξω…

Τα βασικότερα γνωρίσματα τους είναι:

Πως έχουν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο των πάντων! Αν χρωστάνε δις… είναι πολύ μεγάλοι για να αποτύχουν (too big to fail), οπότε στέλνουν το λογαριασμό στους κλασσικούς μαλάκες της υπόθεσης.

Πως επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις στηρίζοντας οικονομικά τους ανερχόμενους πολιτικούς ηγέτες… οπότε όποιος και να βγει, υπέρ τους θα παίξει.

Πως έχει ήδη υπογραφεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (TPP)... και πως είχανε λυσσάξει να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία. Ποιος είναι ο πυρήνας αυτής της συμφωνίας; Το ζουμί αυτής της συμφωνίας είναι πως οι εταιρίες είναι υπεράνω νόμου και κράτους! Αδύνατον; Μελέτησε προσεκτικά τι αναγράφεται μέσα στη συμφωνία αυτή και θα καταλάβεις…

Πως ελέγχουν την ροή της πληροφορίας και πως συλλέγουν τα (ανθρώπινα) δεδομένα του κόσμου!

Μην βιάζεσαι!!! Πριν απορρίψεις οτιδήποτε συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο και θα καταλάβεις που το πάμε…

Συνεπώς, πάμε ένα βήμα παραπέρα…

Το αγαπημένο σε όλους Facebook… δηλαδή, ο απόλυτος χαφιές!

Καταρχάς, ας μας λυθεί λίγο η απορία…

Ποστάρει κάποιος τις φωτογραφίες από το ταξίδι του, φωτογραφίες από τα μπάνια στη θάλασσα, ακούει κάποιο τραγούδι που τον «εκφράζει» και το ανεβάζει στον τοίχο του, φωτογραφίες από τα γενέθλια του ή από κάποιο φαγοπότι, γράφει και κάποια «σοφή» μαλακία… και πάει λέγοντας…

Κάποια Ερωτήματα:

Ενδιαφέρουν κάποιον πραγματικά αυτά που ποστάρεις;!

Προσφέρει κάτι το ουσιώδες στην όλη εξέλιξη σου ή της αυτογνωσίας σου;

Άντε και μαζεύεις 1000 likes από τους άγνωστους «φίλους» σου ή ακόμα και να γίνει viral κάποιο βίντεο σου… ε και;

Όπως έχει γράψει κάποιος (που δυστυχώς μας διαφεύγει το όνομα του):«Του να είσαι διάσημος στα κοινωνικά δίκτυα είναι σαν να είσαι δισεκατομμυριούχος στη monopoly»…Μισό λεπτό ρε παιδιά… υπάρχουν και κάποιοι που βγάζουν χρήματα χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το YouTube…

Δεκτό… ΟΜΩΣ!!! Αναλογικά πόσοι είναι αυτοί σε σχέση με τη μάζα; Μηδαμινοί!

Επίσης, αυτές οι «διασημότητες» που βγάζουν τα φράγκα είναι στην ουσία το τυρί στην φάκα του να προσελκύσουν τα υπόλοιπα μπουμπάκια!

Σε σημείο που πλέον μέσα στο YouTube εμφανίστηκαν, και συνεχώς αυξάνουν, τα λεγόμενα Vlogs!

Τι είναι τούτα πάλι;

Βίντεο από την καθημερινότητα των χρηστών, που δείχνουν στους ακόλουθους τους το πώς περνάνε την καθημερινότητά τους, το πώς φαίνεται το σπίτι τους από μέσα(!!!), ποιοι είναι οι φίλοι τους κτλ.


Επιπροσθέτως, (πρόσεξε αυτό το σημείο, σοβαρολογούμε και δεν σε δουλεύουμε!!!) το Facebook (σχετικά πρόσφατα από την ημερομηνία που γράφτηκε τούτο το άρθρο) για να διαφυλάξει τους χρήστες του από μελλοντικές καταστάσεις hacking ή bullying… προτρέπει στους χρήστες του να στείλουν όλες τις γυμνές, ή πικάντικες, φωτογραφίες τους σε μία συγκεκριμένη υπηρεσία του Facebook ώστε να αποθηκευτούν εκεί (με απλά λόγια, σε θεωρεί ήδη τσούλα)!!!

Η επίσημη δικαιολογία τους: χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο αλγόριθμο, θα αναλύει τις γυμνές φωτογραφίες σου, και αν κάποτε ο πρώην γκόμενος σου θα θελήσει να τη βγάλει στη δημοσιότητα για να σου κάνει ζημιά, το «καλό» το Facebook, μέσω του αλγόριθμού του, θα μπλοκάρει τη δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας… άρα, σε προστατεύει και νοιάζεται για το καλό σου!


Μία «ήπιας» μορφής ηλιθιότητας που ανεβάζει ο κόσμος στα social media!Οι αλήθειες πίσω από το παιχνίδι τούτο:

Ένα: αφού τους τα δίνεις όλα φάτσα φόρα, δεν δίνεις και τα γυμνά σου (δηλαδή, τα πιο απόκρυφα από όλα τα προσωπικά σου δεδομένα)… τσούλα τους σε κάνανε έτσι και αλλιώς, ποιο το πρόβλημά σου;!

Δύο: η συντριπτική πλειοψηφία (όχι όλοι τους βέβαια, αλλά η πλειοψηφία) από τους «κομπιουτεράδες» σοβαρή γκόμενα να σταυρώσουν δεν μπορούνε… οπότε να μην τον παίξουν και λίγο βλέποντας το κωλαράκι σου (όπως είπαμε ήδη: έτσι και αλλιώς τσούλα τους σε κάνανε);

Τρία: Μπορείς να διανοηθείς τι κέρδη θα τους φέρει στην «εναλλακτική αγορά» το όλο θέμα (και όχι μόνο οικονομικής φύσεως!); Σάμπως θα το μάθεις και ποτέ σου; Και αν πάλι το μάθεις, θα σου πουν: μας «χακάρανε»… μπουμπάκι!!!

Και τώρα φέρε στο μυαλό σου το εξής:

Συνδύασε όλα τα κοινωνικά δίκτυα που εσύ ο ίδιος πιθανότατα συμμετέχεις, όπως:

Facebook, YouTube, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Twitter, WhatsApp, Messenger, Viber κτλ…Και πρόσθεσε σε αυτά:

Τα email σου, τις εφαρμογές που κατεβάζεις στο κινητό σου (και που αποθηκεύονται στα server), την αποθήκευση των κωδικών σου, την αποθήκευση των φακέλων σου στο λεγόμενο cloud, τις ενδεχόμενες ιστοσελίδες σου, τις online αγορές σου, τη χρήση των πιστωτικών καρτών σου (και του ιστορικού σου), το ιστορικό της υγείας σου (που πλέον ο ίδιος το καταγράφεις στο κινητό σου μέσω των διάφορων εφαρμογών), τις διάφορες συνδρομές σου, την περιήγησή σου στο διαδίκτυο… και η λίστα τελειωμό δεν έχει!

Όλα αυτά, συνδυάζοντας τα μαζί, δίνουν στον επίδοξο «ερευνητή» σου, στα αφεντικά των διάφορων πολυεθνικών εταιριών, ή την αντίστοιχη υπηρεσία που επιθυμεί να σε τσεκάρει… τα πάντα για σένα!Με άλλα λόγια, σε ξέρουν καλύτερα από ότι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου!Και σε ξέρουν καλύτερα διότι μέσω διάφορων και κατάλληλων εργαλείων, κυρίως από την πτέρυγα της ψυχολογίας, μπορούν να σε φιλτράρουν ακόμα και σε υποσυνείδητο επίπεδο. Δηλαδή, την ώρα που εσύ ακόμα ψάχνεσαι γιατί ίσως να αντέδρασες με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, αυτοί ήδη γνωρίζουν τι σε πυροδότησε, σε υποσυνείδητο επίπεδο, να πράξεις κατά αυτόν τον τρόπο.

… Και σε παίζουν στα δάχτυλά τους κατά το δοκούν!

… Και το μπουμπάκι θα αναρωτηθεί: «Μα διαγράφω το ιστορικό μου, διαγράφω τα στοιχεία μου κτλ.»Αγαπημένο μας μπουμπάκι, ΤΙΠΟΤΑ δεν διαγράφεται!Μπορεί εσύ να έχεις διαγράψει κάτι από τη δική σου πλευρά, αλλά άπαξ και ανεβάσεις κάτι στο διαδίκτυο, αυτό μένει για πάντα!Συνεπώς, μην βγάζεις κάτι στον αέρα που μετά από χρόνια θα σε ενοχλήσει!Και αν πάλι, αρχίζει κάποιος να ψάχνει το όλο θέμα και να τους την μπαίνει, έχουν τους τρόπους τους να σου τη φέρουν.

Μα πώς;
Απλά: Σβήνουν από τα επίσημα server τους τα στοιχεία σου, αφού όμως πρώτα τα έχουν μεταφέρει σε κάποια άλλα server τους, που ούτε καν γνωρίζεις την ύπαρξη τους.

Και αν πάλι, συνεχίζεις να τσιγκλάς το όλο θέμα… ε, τότε, θα φροντίσουν να τους έχει «χακάρει» κάποιος «άγνωστος χάκερ» και να τους «υποκλέψει» ορισμένο αριθμό δεδομένων (συμπτωματικά, μέσα σε αυτά και τα δικά σου τα δεδομένα)… «εξαφανίζοντας» τα προς «άγνωστες» κατευθύνσεις…

Το πιάνεις το όλο θέμα;

Μα πως… θα τους κάνω μήνυση για…;! Θα σκεφτεί το βλαμμένο μπουμπάκι….

Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχεις χάσει ήδη από τα αποδυτήρια για τους εξής λόγους:

Πρώτον, έχουν ατελείωτα δις ώστε να μπορούν να εξαγοράσουν τους πάντες ή να προσλάβουν στρατιές δικηγόρων.

Δεύτερον, έχεις υπογράψει και συμφωνήσει εσύ ο ίδιος(!!!) πως αν κάτι πάει στραβά, οι εταιρίες δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη (και μην μας πεις πως έχεις διαβάσει όλες τις νομικές παραγράφους όταν έκανες εγγραφή στο Facebook, Viber, Gmail, Microsoft, Apple, PayPal, EBay κτλ. ή τις «ανανεωμένες» νομικές αναβαθμίσεις που σου έρχονται κατά καιρούς).


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχεις πλέον γίνει ένα ψυχαναγκαστικό μπουμπάκι που αν δεν αυνανιστεί τεχνονοητικά θα πεθάνει…

Δίχως να μπούμε σε λεπτομέρειες θα σου δώσουμε κάποιες ενδείξεις:

Έχεις παρατηρήσει πόσο εύκολο είναι να κάνεις εγγραφή σε κάτι, και πόσο πολύ αρχίζουν να δυσκολεύουν τα πράγματα όταν επιθυμήσεις να διαγράψεις κάτι;

Έχεις παρατηρήσει πως σου έρχονται όλο και περισσότερα άσχετα email στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο που επί της ουσίας είναι άσχετα με εσένα;

Έχεις παρατηρήσει πόσο πιο εξεζητημένο γίνεται το φακέλωμα σου;

Έχεις παρατηρήσει πως το κινητό σου είναι συνεχώς κολλημένο στο χέρι σου και πόσες φορές το κοιτάς κάθε μέρα;

Έχεις παρατηρήσει πως νοιώθεις αν ξεχάσεις το κινητό σου στο σπίτι σου και φύγεις δίχως αυτό;

Έχεις παρατηρήσει πως οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν διεισδύσει στο σπίτι σου, και γενικά, στην προσωπική σου ζωή;

Έχεις παρατηρήσει πως αν δεν έχεις κάποιο κοινωνικό στίγμα, θεωρείσαι «περίεργος»;

Έχεις παρατηρήσει πως αν δεν ανεβάσεις κάποια παπαριά σου στον αέρα, ώστε να νοιώσεις πως κάποιος σου δίνει σημασία, νοιώθεις να πνίγεσαι;

Έχεις παρατηρήσει πως όλα σου τα προσωπικά δεδομένα τα δίνεις μόνος σου και προς μεγάλη σου χαρά, και πόσο άβολα νοιώθεις αν δεν «ξεπουλήσεις» τον εαυτό σου;

Έχεις παρατηρήσει τη σταδιακή αποβλάκωσή σου και την εξάρτηση σου από την τεχνολογία; Με άλλα λόγια, αντί να χειρίζεσαι εσύ την τεχνολογία πλέον σε χειρίζεται αυτή!

Έχεις παρατηρήσει πως πλέον δεν μιλάς τη γλώσσα σου και πως αυτό επηρεάζει το μυαλό και τη σκέψη σου (για περισσότερα δες το συγκεκριμένο άρθρο μας εδώ: Παιδεία vs Εκπαίδευση: Η παραλογία του σήμερα…!);Και σε αυτό το σημείο πες μας τώρα: ξέρεις πραγματικά τι σου γίνεται και τι θέλεις;Είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή σου και την κατεύθυνση που αυτή πηγαίνει;

Όσες αποφάσεις παίρνεις, τις παίρνεις εσύ ο ίδιος σε συνειδητό επίπεδο;

Αυτός που είσαι σήμερα έχει καμία σχέση με το άτομο που ονειρευόσουν να γίνεις όταν ήσουν παιδί;

Αυτά που ισχυρίζεσαι και αποκαλείς ιδέες σου είναι πράγματι δικές σου ή απλά αναμασάς αυτά που σου δίνουν έτοιμα τα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

Για να το καταλάβεις καλύτερα:Μία σοβαρή ένδειξη για το νοητικό επίπεδο μίας κοινωνίας είναι η ποιότητα των εκπομπών που προβάλλονται στις τηλεοράσεις!Και τώρα κάνε ένα γρήγορο ζάπινγκ στην τηλεόρασή σου και πες μας τι βλέπεις;!

Οπότε που καταλήγουμε και τι μπορούμε να κάνουμε;

Με τα σημερινά δεδομένα το μέλλον της ανθρωπότητας κατευθύνεται προς ένα μέλλον όπου οι πολυεθνικές εταιρίες θα πάρουν (επίσημα) τα ινία του ελέγχου του κόσμου.

Είτε πρόκειται μέσω:

του οικονομικού συστήματος (τη συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών επενδύσεων οι πολυεθνικές τις κάνουν),

του ερευνητικού τομέα (από τα θέματα υγείας έως και τις εξελίξεις του μέλλοντος... πάλι οι πολυεθνικές τα ελέγχουν),

των social media (επηρεασμό συνειδήσεων... δηλαδή, πολυεθνικές),

των μηχανών αναζήτησης (έλεγχο της ροής και της ποιότητας της πληροφορίας... δηλαδή, πολυεθνικές),

των διάφορων εφαρμογών (είτε πρόκειται για κινητά ή υπολογιστές, οι πολυεθνικές θα καθορίζουν τι θα χειρίζεσαι),

των μισθοφόρων τους (αν δεν υπακούει το μπουμπάκι με λόγια τότε θα πίπτει ράβδος... οι πολυεθνικές τα ελέγχουν),

των υπαλλήλων τους (όλο και περισσότερος κόσμος εργάζεται σε πολυεθνικές άρα: ή υπακούς ή μένεις άνεργος. Επίσης, και δημόσιος υπάλληλος να είσαι, τη στιγμή που οικονομικά εξαρτάται το κράτος από τις επενδύσεις των πολυεθνικών, θα σκάσεις και θα υπακούσεις)

των διάφορων «στρατηγικών» συνεργασιών που οδηγούν σε καμουφλαρισμένα μονοπώλια (δηλαδή, πολυεθνικές εταιρίες)

κτλ… κτλ… κτλ…

Οι πολυεθνικές θα πάρουν (αν δεν έχουν ήδη πάρει) το πάνω χέρι των μελλοντικών εξελίξεων της ανθρωπότητας.

Αυτό είναι το ένα μας το δεδομένο.

Το άλλο μας το δεδομένο είναι πως αν θέλεις να συνεχίσεις να αποτελείς μέρος αυτών των εξελίξεων (έστω και σε πολύ μικρό βαθμό), και μέλος της σημερινής κοινωνίας γενικότερα, δεν μπορείς να αποκοπείς από την τεχνολογία.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις να αποκτήσεις ξανά τον έλεγχο πάνω στην τεχνολογία που χειρίζεσαι και να σταματήσεις να είσαι έρμαιο της.

Επίσης, οποιεσδήποτε αποφάσεις και να παίρνεις, από εδώ και πέρα, φρόντισε να είναι δικές σου αποφάσεις! Και εδώ απαιτείται να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει (κάτι το οποίο οι περισσότεροι το έχουν κάψει)…

Επιπροσθέτως, μιας και τα δεδομένα σου θα βγαίνουν στον αέρα, τουλάχιστον… αποφάσισε συνειδητά, ποια και με ποιον τρόπο, θα βγουν στον αέρα. Μην «σηκώνεις» κάτι το οποίο θα μπορούσε να σε φέρει σε δύσκολη θέση αργότερα στο μέλλον ή να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.

Μάθε να χειρίζεσαι το σύστημα. Του να πας κόντρα στο σύστημα το μόνο που θα πετύχεις είναι να σε διαλύσει. Συνεπώς, μάθε να κινείσαι παράλληλα με δαύτο και φρόντισε να το χειριστείς με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχεις τους στόχους σου. Με άλλα λόγια τα πάντα συνοψίζονται στο «δούναι και λαβείν».

Μάθε να φιλτράρεις τις παπαριές που σου σερβίρουν και ψάξου!

Τέλος, και το σημαντικότερο όλων, ξεκίνα το ταξίδι της αυτογνωσίας σου ώστε να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι!Δεν είσαι ένα ανώνυμο προϊόν που θέλουν να πιστεύεις ότι είσαι… είσαι αυτός που πραγματικά ΕΣΥ θέλεις να είσαι… και τούτο απαιτεί να αποκτήσεις την αυτογνωσία σου και να ωριμάσεις σε συνειδητό επίπεδο!Του να παριστάνεις τον αφελή, και να ισχυρίζεσαι ότι είσαι το «θύμα», δεν αποτελεί δικαιολογία…

Θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στο να είσαι: είτε ένας συνειδητός και έξυπνος ταξιδιώτης είτε ο μαλάκας της υπόθεσης…Η επιλογή είναι δική σου!
Τρία πράγματα ακόμα πριν κλείσουμε το σημερινό άρθρο μας:

1. Στηρίξτε την προσπάθεια μας και διαδώστε την ιστοσελίδα μας…

2. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας ή να σχολιάσετε τα άρθρα μας, μπαίνοντας στην αντίστοιχη ενότητα του Φόρουμ μας εδώ!

3. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το άρθρο μας (ή τα άρθρα μας) μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα αλλά τηρώντας τον παρακάτω κανόνα:

Στην αναδημοσίευσή σας θα αναγράφεται τα παρακάτω και όχι λέξεις όπως: πηγή ή αλιευτικέ από…

Ιστοσελίδα: Ancient Greece Reloaded

Link: www.ancientgreecereloaded.com

Συγγραφείς: nikvas και η Ομάδα του Ancient Greece Reloaded

Ημερομηνία: (η ημερομηνία που τραβήξατε το άρθρο)


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας
Η εφαρμογη μας για το κινητο σου

Κατέβασε και εσύ την εφαρμογή μας για το κινητό σου "Ancient Greece Reloaded"