TheDome

ANCIENT GREECE RELOADED

ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ
FENG SHUI: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

Feng Shui: Η Κεντρική του Φιλοσοφία

Feng Shui: Οι βασικές Αρχές του

Η Σχέση του Yin και του Yang με το Feng Shui

Τα Πέντε Στοιχεία ή Φάσεις του Feng Shui

Τα 8 Τρίγραμμα του Feng Shui

Πρακτικός Οδηγός, Συμβουλές και Εφαρμογές του Feng Shui στην καθημερινότητά μας

Το Feng Shui, οι Πολυεθνικές Εταιρίες και ο Πόλεμος μεταξύ των Εταιριών

Πρόγραμμα Feng Shui για τον Η/Υ σας και επιπρόσθετοι Σύνδεσμοι!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ… ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ

ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ: "ΨΑΓΜΕΝΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ"


Πριν ξεκινήσουμε το άρθρο ορισμένες επισημάνσεις:

Καθώς καταπιαστήκαμε με το σημερινό άρθρο είχαμε να επιλύσουμε ορισμένα θέματα, όσον αφορά τη δομή και τη μορφή του άρθρου. Για παράδειγμα, το Feng Shui (Feng, σημαίνει αέρας και Shui, σημαίνει νερό) είναι μία (ενεργειακή) φιλοσοφία που αναπτύχθηκε πριν περίπου 2,000 με 2,500 χρόνια. Φανταστείτε τώρα να θέλαμε να σας μεταλαμπαδεύσουμε όλη αυτή την φιλοσοφία, και τις αρχές της, σε ένα άρθρο. Όχι μόνο θα ήταν αδύνατον αλλά συνάμα, ποιο το νόημά ή η χρησιμότητά του, όσον αφορά την καθημερινότητα σας;

Συνεπώς, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το παρακάτω μοτίβο. Πρώτον, θα σας δώσουμε μία απλή, σύντομη αλλά συνάμα κατατοπιστική εικόνα όσον αφορά τη λειτουργία και τη φιλοσοφία του Feng Shui.

Δεύτερον, το άρθρο μας θα επικεντρωθεί σε πρακτικές συμβουλές, με βάση το Feng Shui… συμβουλές που θα μπορείτε να εισάγεται άμεσα στην καθημερινότητά σας ώστε να βιώσετε την επιτυχία και την ευτυχία, όσων αφορά: στην οικογένεια σας, στα οικονομικά σας, στα επαγγελματικά σας, στον έρωτά σας κτλ.

Τρίτον, θα σας μιλήσουμε – εν συντομία – για το τι συμβαίνει στον εταιρικό κόσμο… έχοντας ως όπλο τους το Feng Shui.

Τέλος, επειδή το όλο θέμα του Feng Shui είναι τεράστιο, καθώς θα διαβάζεται το άρθρο μας, θα παραθέτουμε συνδέσμους οι οποίοι θα σας οδηγούν σε συγκεκριμένα σημεία του Φόρουμ μας και στα οποία σημεία θα μπορείτε να βρείτε (δωρεάν!):

συγκεκριμένα βιβλία πάνω στο Feng Shu,

την εφαρμογή (software) που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του Feng Shui για να κάνουν τους υπολογισμούς και τις προβλέψεις τους

περαιτέρω αναλύσεις και διευκρινήσεις πάνω σε διάφορα σημεία του άρθρου μας

όπως και σας δίνεται η δυνατότητα να σχολιάσετε το άρθρο μας ή να ζητήσετε περαιτέρω διευκρινήσεις σε αυτά που γράφουμε.

Ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο δομής του άρθρου μας καταφέραμε όχι μόνο να το αποφορτίσουμε αλλά και να επικεντρωθούμε στις πρακτικές συμβουλές του Feng Shui για την καθημερινότητά σας.

(σσ 1. Αν δεν είσαι ήδη μέλος στο Φόρουμ μας, γνώριζε πως η εγγραφή είναι δωρεάν και απαιτεί μόνο ένα λεπτό από το χρόνο σου).

(σσ 2. Διέδωσε την ιστοσελίδα του Ancient Greece Reloaded ώστε περισσότερα άτομα να μπορέσουν να εξερευνήσουν τον μοναδικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας – ασχέτως, αν το σημερινό άρθρο επικεντρώνεται στο Feng Shui).

Επίσης, μπορείς να μας βρεις, και να μας ακολουθήσεις, στα παρακάτω social media (κάνε «κλικ» στους συνδέσμους):

Website (Η Ιστοσελίδα μας)

Forum (Το Φόρουμ μας)

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest

LinkedIn

Feng Shui: Η Κεντρική του Φιλοσοφία

Τελικά, όλοι μας ακούμε, ή ακούσαμε για το Feng Shui, όλοι μας λίγο πολύ μιλάμε για δαύτο, αλλά εν τέλει τι στο καλό είναι το φημισμένο Feng Shui;

Κατά βάση είναι μία «ενεργειακή φιλοσοφία», ή αλλιώς μία φιλοσοφία που επικεντρώνεται στις (κοσμικές και πλανητικές) ενέργειες, στου πώς να τις χειριστούμε, πώς να τις διαχειριστούμε και ακόμα στου πώς να τις χειραγωγήσουμε ώστε να δουλέψουνε υπέρ μας.

Δίνοντας μία πιο συγκεκριμένη απάντηση, το Feng Shui είναι η μελέτη του χρόνου και του χώρου. Η πρακτική του Feng Shui επικεντρώνεται στου να εναρμονίσει τις δυνάμεις της φύσης (ή αλλιώς, τις φυσικές δυνάμεις) με τον χώρο του σπιτιού σου, της εργασίας σου και του γύρω περιβάλλοντος σου.

Ώστε να το πετύχουν τούτο, όσοι εξασκούν το Feng Shui, χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων: καθρέφτες, κρύσταλλα, μπαμπού κτλ. σε συνδυασμό με του να διαχωρίζουν το χώρο (με την «αρχιτεκτονική» έννοια), πχ. το σπίτι σου, σε επιμέρους τμήματα που θα έχουν συγκεκριμένους ρόλους.

Για παράδειγμα, τα επιμέρους τμήματα στα οποία μπορεί να «διαχωριστεί» το σπίτι σου είναι: της καριέρας, της γνώσης, της οικογένειας, του πλούτου, της φήμης, του γάμου, των παιδιών, των ταξιδιών, και των ανθρώπων που θα σε βοηθούν… όλα αυτά τα σημεία συνυπάρχουν και, βάση του Feng Shui, εναρμονίζονται ώστε να λειτουργούν με αρμονία και οι δυνάμεις τους να λειτουργούν υπέρ σου.

Επίσης, το Feng Shui φημίζεται ότι μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία σου, στα οικονομικά σου και στις σχέσεις σου.


Τέλος, τι χρειάζεται κανείς να εξασκήσει το Feng Shui;

Θετική διάθεση (ή προδιάθεση), διακριτικότητα, υπομονή, μελέτη (μάθε τουλάχιστον τα βασικά του Feng Shui) και την «πυξίδα του Feng Shui». Με «πυξίδα του Feng Shui» εννοούμε μιας συγκεκριμένης μορφής, ή τύπου, πυξίδα που χρησιμοποιείται για το Feng Shui ώστε να μπορέσει κανείς να προσδιορίσει τις φυσικές δυνάμεις κτλ. Με άλλα λόγια η συγκεκριμένη πυξίδα «μετράει» τις ώρες του ουρανού σε σχέση με τους χώρους της γης, και μέσω της ανάλυσης των διάφορων πινάκων του Feng Shui, του πως αυτές επηρεάζουν τα πάντα ενεργειακά (θα βρεις περισσότερα για αυτό το θέμα στους συνδέσμους που παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου).

Πέρα τούτου, η φιλοσοφία του Feng Shui στηρίζεται στην ιδέα του λεγόμενου Qi (προφέρετε: «τσιι») και στην ουσία θεωρείτε ως η «ψυχή» όλων των πραγμάτων και ως η ενέργεια που διαπερνά τα πάντα. Βάση του Feng Shui, υπάρχουν τρεις κατηγορίες Qi και οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους: Το Qi του ουρανού, το Qi της γης και το Qi των ανθρώπων.

Όμως το Qi έχει δύο όψεις: το Sheng Qi και το Sha Qi . Το Sheng Qi είναι η θετική ενέργεια ενώ το Sha Qi είναι η αρνητική ενέργεια. Με άλλα λόγια, αναλόγως του πως διαμορφώνουμε τους χώρους μας, τους κήπους μας κτλ. διαχειριζόμαστε αυτές τις δύο ενέργειες και τις χειραγωγούμε αναλόγως. Συνεπώς, προσπαθούμε να μειώσουμε, ή να εξουδετερώσουμε εντελώς, την ενέργεια του Sha Qi και να μεγιστοποιήσουμε την ενέργεια του Sheng Qi.

Μερικά παραδείγματα του Sheng Qi είναι: τα ζώα (πχ. τα κατοικίδια), η καθαριότητα, οι όμορφα διαμορφωμένοι κήποι, τα ζωντανά λουλούδια, το σπιτικό φαγητό κτλ.

Μερικά παραδείγματα του Sha Qi είναι: Τα σκοτεινά μέρη, η ακαταστασία και τα σκουπίδια, τα νεκρά λουλούδια, ο δυνατός θόρυβος που «μολύνει» το περιβάλλον κτλ.

Τέλος, να επισημάνουμε πως μια εντελώς λανθασμένη διαμόρφωση, ή αρχιτεκτονική, του χώρου (όπως αιχμηρές γωνίες, πόρτες η οποίες βρίσκονται η μία απέναντι στην άλλη κτλ.) μεγιστοποιούν την αρνητική ενέργεια του Sha Qi… εξ ου και η μεγιστοποίηση του Sha Qi, αποκαλείται και ως το «δηλητηριώδης βέλος του Qi».


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας

Feng Shui: Οι βασικές Αρχές του

Επιπροσθέτως, η αρχή του Feng Shui στηρίζεται στο δίπολο του Yin (προφέρετε: γιν) και του Yang (προφέρετε: γιανκ), όπου:

Το Yin συμβολίζει την παθητική αρχή, την σταθερή (ή υλική) πλευρά της γης. Το Yin συμπυκνώνει και εκφράζεται, στον υλικό μας κόσμο, μέσω του σκοταδιού, της παθητικότητας, του κρύου και της υγρασίας. Από ανθρώπινης πλευράς το Yin αντιπροσωπεύει τη «θηλυκή» πλευρά. Επίσης, συμβολίζει των κόσμο των πνευμάτων – νεκρών.

Το Yang συμβολίζει την ενεργητική αρχή και την δύναμη που προέρχεται από τους ουρανούς (προσοχή: θρησκευτικές έννοιες δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με το Feng Shui, οπότε μην κάνετε το λάθος και αρχίσετε και μπλέκεται έννοιες τύπου παράδεισος - κόλαση, άγγελοι - δαίμονες κτλ. σε σχέση με το Yin – Yang. Αν το κάνεις, κλείσε το άρθρο όπως είναι μιας και δεν έχεις καταλάβει απολύτως τίποτε από όσα γράφουμε έως τώρα).

Το Yang εκφράζεται, στον υλικό μας κόσμο, μέσω του φωτός, της δράσης, της ζέστης και της ξηρασίας (όταν λέμε ξηρασία δεν εννοούμε καταστάσεις τύπου Σαχάρας αλλά οτιδήποτε μπλοκάρει την υγρασία - μούχλα). Επίσης, συμβολίζει των κόσμο των ζωντανών.

Δες τις παρακάτω φωτογραφίες ώστε να πάρεις μία καλύτερη εικόνα στο τι συμβολίζει το καθένα.
Τέλος, το Yin μαζί με το Yang ενώνονται, και γίνονται μία ολότητα, σχηματίζοντας το πασίγνωστο πλέον σύμβολο (δες την παρακάτω φωτογραφία) του Taiji (προφέρετε: Τάι-τσι):

Το παραπάνω σύμβολο συμβολίζει την ολότητα, την αρμονική ένωση - ενώ η καμπύλη γραμμή στο κέντρο μας υποδεικνύει ότι στη ζωή τα πράγματα δεν είναι άσπρα, ή μαύρα, αλλά «γκρι, μαζί με τις ενδιάμεσες, διάφορες, αποχρώσεις του». Με άλλα λόγια, τα πάντα είναι ρευστά και ρεύουν (άρε Ηράκλειτε)!

Ο προσανατολισμός του συμβόλου του Taiji είναι ο παρακάτω:

Και αυτό διότι στην κινέζικη κοσμολογία ο Νότος βρίσκεται πάντοτε στην κορυφή (του προσανατολισμού).


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας

Η Σχέση του Yin και του Yang με το Feng Shui

Αν, με βάση του Feng Shui, οι δυνάμεις του Yin και του Yang δεν βρίσκονται σε ισορροπία (πχ. στο σπίτι σου) τότε, αυτή η ανισορροπία, μπορεί να σου δημιουργήσει ανεπιθύμητα φαινόμενα τόσο στο ψυχολογικό, στο συναισθηματικό και στο φυσικό σου περιβάλλον.

Επίσης, η υπερβολική «έκθεση» του ανθρώπου, είτε στις δυνάμεις του Yin είτε στις δυνάμεις του Yang, θα έχει αρνητικές συνέπειες. Εξ ου και το Feng Shui στοχεύει στην εναρμόνιση και την ισορροπία των δύο αυτών δυνάμεων.Στην Αρχαία Ελλάδα η αρχή αυτή εκφραζόταν μέσω της Δελφικής Προσταγής του: «Παν μέτρον άριστον»!Τέλος, πριν προχωρήσουμε στις πρακτικές συμβουλές που μας προτείνει το Feng Shui για την καθημερινότητά μας, θα πρέπει να αναφερθούμε σε ένα ακόμη θέμα… στα φημισμένα, Πέντε Στοιχεία του Feng Shui καθώς και στα 8 τρίγραμμα του Feng Shui.


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας

Τα Πέντε Στοιχεία ή Φάσεις του Feng Shui

Το Feng Shui χρησιμοποιεί (τα) 5 Στοιχεία ώστε να πετύχει την ισορροπία μεταξύ των θετικών και των αρνητικών ενεργειών… με σκοπό, να αυξήσει τις ευεργετικές συνέπειες υπέρ σου και να μειώσει τις αντίστοιχες αρνητικές.

Τα 5 στοιχεία ή φάσεις είναι τα εξής: Φωτιά, Νερό, Γη (ή χώμα), Ξύλο, Μέταλλο (δηλαδή τα ορυκτά).

Τα πέντε αυτά στοιχεία είναι στην ουσία διάφορες εκφράσεις του qi που αλλάζουν, ή μεταλλάσσονται, με το χρόνο.

(σσ. Για όσους μας διαβάζουν και δεν γνωρίζουν αγγλικά, η αντιστοιχία έχει ως εξής:

Φωτιά Fire

Νερό Water

Γη Earth

Ξύλο Wood

Μέταλλο Metal )

Αναλόγως τον συνδυασμό των στοιχείων που θα χρησιμοποιείσαι κανείς μπορεί να πετύχει κι διάφορα αποτελέσματα.

Να θυμάσαι πάντα την ακόλουθη αλληλουχία: Η φωτιά καίει το ξύλο (δηλαδή, υπερισχύει του ξύλου) το ξύλο απορροφά το νερό το νερό διαβρώνει το μέταλλο το μέταλλο μετακινεί τη γη καθώς η γη μειώνει τη φωτιά.

ΟΚ, θα αναρωτιέσαι τώρα: «καλή η θεωρία, αλλά πρακτικά πως μπορώ να το εφαρμόσω αυτό»;

Για παράδειγμα: Αν ζεις σε διαμέρισμα, που σημαίνει ότι περιστοιχίζεσαι από μπετό (άρα μέταλλο-ορυκτά), προσθέτεις στο διαμέρισμά σου τα στοιχεία που υπερισχύουν του μπετό (σε αρμονία πάντα) ώστε να πετύχεις την ισορροπία των ενεργειών. Όπως, ένα ενυδρείο (το οποίο το ενισχύεις με τη ζωτική ενέργεια που είναι τα ψαράκια) και, επίσης, προσθέτοντας τα στοιχεία του ξύλου (πχ. με τη μορφή ζωντανών φυτών, όχι πλαστικών, σε συνδυασμό με κάποιες ξύλινες διακοσμητικές παρεμβάσεις κτλ).

(Μην ανησυχείς, συνέχισε να διαβάζεις και, σε συνδυασμό με τα γραφήματα που σου παραθέτουμε, θα τα κατανοήσεις).


Οι 5 Φάσεις σε σχέση με το κάθε στοιχείο

Πρόσεξε: στον παρακάτω πίνακα αντί για 4, θα δεις 5 εποχές! Ο λόγος είναι διότι το στοιχείο της Γης, βάση του Feng Shui, τοποθετείτε στο κέντρο των 4 κατευθύνσεων (με άλλα λόγια Βορράς – Νότος – Ανατολή – Δύση – και το Κέντρο βάση «της πυξίδας του Feng Shui»… ενώ, μία παραλλαγή, όσον αφορά τα 5 στοιχεία είναι αυτή που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία… Αν τα ενώσεις νοητά, δημιουργούν μία πεντάλφα (και όχι! Η Πεντάλφα ΔΕΝ είναι σατανικό σύμβολο). Στο κέντρο τους δημιουργείτε η ολότητα… του Yin και του Yang).
Ο παραγωγικός κύκλος:

Κάθε στοιχείο ενισχύει το προηγούμενο στοιχείο του κύκλου και συνεπώς οδηγούμαστε σε μία παραγωγική σχέση. Για παράδειγμα, αν είσαι στην εξοχή, ώστε να μην ξεπαγιάσεις, θα χρειαστεί να δημιουργήσεις θερμότητα - ζέστη. Συνεπώς, θα χρησιμοποιήσεις το ξύλα ώστε να ανάψεις φωτιά, που με τη σειρά του θα παράγει ζέστη.

Ο κύκλος του ελέγχου:

Το κάθε στοιχείο είναι σε θέση να ελέγχει, και να υπερισχύει, το αντίθετό του.

Ο κύκλος της αποδυνάμωσης:

Κάθε στοιχείο υπερισχύει του επόμενο του και στο Feng Shui, αυτό το γράφημα, χρησιμοποιείτε ώστε να επιφέρει τις ισορροπίες της ενέργειας.

Ας δούμε τρία πρακτικά παραδείγματα (προσπάθησε, καθώς θα δίνεις τις απαντήσεις σου, να βλεπεις ταυτόχρονα τα τρία προηγούμενα γραφήματα, με τίτλο: «Ο παραγωγικός κύκλος», «Ο κύκλος του ελέγχου» και «Ο κύκλος της αποδυνάμωσης»):


Παράδειγμα 1: Αν υπερίσχυε σε ένα χώρο το στοιχείο του Νερού, και μιας και το στοιχείο του νερού ελέγχει το στοιχείο της φωτιάς, πως θα εξισορροπούσες τη δύναμη του νερού;

Τι θα πρόσθετες από τα ακόλουθα στοιχεία; Γη, μέταλλο ή ξύλο;

Αν η απάντηση σου είναι Γη, η οποία ναι μεν υπερισχύει του στοιχείου του Νερού, θα είχε ως αποτέλεσμα (με βάση του γραφήματος) να μειώσει και τη δύναμη της Φωτιάς. Άρα, δεν πετυχαίνεις τίποτε διότι το στοιχείο της Γης θα γινόταν το στοιχείο που θα υπερίσχυε όλων των άλλων και ισορροπία δεν θα πετύχαινες στο χώρο.

Αν πεις μέταλλο, πάλι λάθος θα είναι η απάντησή σου μιας και το μέταλλο ενισχύει το νερό... αυτό που θα έκανες θα ήταν να ενίσχυες και άλλο την ανισορροπία που υπάρχει λόγο του Νερού.

Η σωστή απάντηση είναι το Ξύλο! Διότι το ξύλο απορροφά (αποδυναμώνει) το Νερό αλλά συνάμα ενισχύει τη Φωτιά!

Συνεπώς, προσθέτοντας το στοιχείο του ξύλου επαναφέρεις την ισορροπία του qi.

Παράδειγμα 2: Αν υποθέσουμε ότι αυτή τη φορά το στοιχείο της Γης είναι αυτό που υπερισχύει του στοιχείου του Νερού, τι θα πρόσθετες ώστε να επαναφέρεις τα στοιχεία σε αρμονία… Ξύλο ή μέταλλο;

Αν πεις Ξύλο, ξανασκέψου το… μιας και το Ξύλο ελαττώνει το νερό, απορροφώντας το, και μειώνει και μειώνει το στοιχείο της Γη. Άρα, άτοπο…

Αν πεις μέταλλο, αρχίζεις και τα κατανοείς, μιας και το μέταλλο υπερισχύει της Γης αλλά δυναμώνει το στοιχείο του Νερού.

Αν δεν το καταλαβαίνεις ακόμη, μην ανησυχείς, δες το επόμενο παράδειγμα και θα το κατανοήσεις…

Παράδειγμα 3: Ας υποθέσουμε ότι μετά από μία κατολίσθηση, το χώμα (στοιχείο της γης), μπλοκάρει τη ροή ενός ποταμού (δηλαδή, το στοιχείο του νερού)… πως θα το αντιμετώπιζες το πρόβλημα ώστε να επαναφέρεις τη ροή του ποταμού;

Θα χρησιμοποιούσες το στοιχείου του μετάλλου (στη συγκεκριμένη περίπτωση μία μπουλντόζα – «ένα μεγάλο φτυάρι») ώστε να αφαιρέσεις τη γη (αποδυνάμωση του στοιχείου της Γης) και να επαναφέρεις τη ροή του ποταμού (ενίσχυση του στοιχείου του Νερού).

Τι διδασκόμαστε από όλα αυτά; Ότι αναλόγως του τι θέλεις να πετύχεις (πχ. να ενισχύσεις ένα στοιχείο ή να επαναφέρεις μία ισορροπία), και χρησιμοποιώντας τα παραπάνω γραφήματα, δρας αναλόγως και το πετυχαίνεις!


Ο Έξυπνος τρόπος εφαρμογής:

Επειδή είμαστε Έλληνες, και σαν Έλληνες σκεφτόμαστε με πρωτοποριακούς τρόπους, ιδού ένας γρήγορος τρόπος υπολογισμού… πρόσεξε: όσον αφορά την επαναφορά της αρμονίας του qi!

Πήγαινε στο γράφημα «Ο κύκλος της αποδυνάμωσης».

Σε και τα τρία παραδείγματα που αναφέραμε παραπάνω, το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να πάρεις το ενδιάμεσο στοιχείο που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο στοιχεία που εξετάζεις.

Στο παράδειγμα 1, υπερίσχυε το Νερό έναντι της φωτιάς. Ποιο στοιχείο βρίσκεται ενδιάμεσα από αυτά τα δύο;

Το Ξύλο!

Στο παράδειγμα 2, όπως και στο 3, υπερίσχυε η Γη έναντι του Νερού. Ποιο στοιχείο βρίσκεται ενδιάμεσα από αυτά τα δύο;

Το Μέταλλο!

Σωστό; Σωστό… πάμε παρακάτω….


Η σχέσεις μεταξύ των 5 φάσεων: Ο παρακάτω πίνακας μας δείχνει τι συμβαίνει όταν συνδυάζουμε τα διάφορα στοιχεία μεταξύ τους (έλεγχος, παραγωγή και αποδυνάμωση)…Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας

Τα 8 Τρίγραμμα του Feng Shui

Αν υποθέσουμε ότι θέλεις να το προχωρήσεις το θέμα του Feng Shui, ώστε να μπορέσεις να κάνεις τους λεγόμενους «ενεργειακούς υπολογισμούς», μόνος σου, θα χρειαστεί να μάθεις το σύστημα που είναι γνωστό ως «τα 8 τρίγραμμα του Feng Shui».

ΟΚ, τι είναι τούτο πάλι;

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει το Feng Shui απαρτίζεται από το δίπολο ενεργειών του Yin και του Yang και μαζί δημιουργούν την ολότητα…

Και από την ολότητα εκπορεύονται το Yin και το Yang τα οποία με τη σειρά τους διακατέχουν, και διαπερνούν, τα πάντα στο σύμπαν.

Το παρακάτω γράφημα σου δίνει τη συνοπτική εικόνα (το Yang – η αρσενική ενέργεια, συμβολίζεται με μία ενιαία γραμμή, ενώ το Yin – η θηλυκή ενέργεια συμβολίζεται με μία διακεκομμένη γραμμή):

Αν προσέξεις, το γράφημα το απαρτίζουν τρεις οριζόντιες σειρές (ή επίπεδα) τα οποία συμβολίζουν τα εξής: το πάνω επίπεδο συμβολίζει τον ουρανό, το μεσαίο επίπεδο την ανθρωπότητα και το τρίτο (το κάτω) επίπεδο συμβολίζει τη γη.

Τα 8 τριγράμματα της γης είναι γνωστά ως τα bagua (προφέρετε: μπάγκουα) των 8 τρίγραμμων του Yijing (προφέρετε, περίπου, στα ελληνικά ως: Γιί-ζινκ), όπου «Ba» σημαίνει «8» και το «gua» σημαίνει «το αποτέλεσμα της μαντικής». Συμβολικά, το bagua σημαίνει «δημιουργώντας τον ουρανό στη γη».

Πρακτική συμβουλή: Φαντάσου τον πίνακα του bagua ως το χώρο που εξετάζεις χωρισμένο σε 9 τμήματα… 9 διότι το κέντρο θεωρείτε η Γη. Άρα, 8 τρίγραμμα συν το Κέντρο μας κάνει 9 τετράγωνα.

(σσ. Αργότερα στο άρθρο μας, όπου θα σου παρουσιάζουμε τις πρακτικές συμβουλές και εφαρμογές του Feng Shui, θα σου παραθέσουμε επιπρόσθετους πίνακες bagua (πχ. του κήπου, του γραφείου κτλ.) ώστε να σε βοηθήσουμε περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα).

Παράδειγμα: Αν τυχόν διαβάζεις το άρθρο καθώς κάθεσαι στο γραφείο σου, μπροστά από τον υπολογιστή σου, δες πρώτα τον πάνω του bagua και μετά ρίξε μια ματιά στο γραφείο σου… μα κυρίως στο πως έχεις τοποθετήσει τα πράγματα σου πάνω στο γραφείο σου. Είναι εναρμονισμένα με βάση του Feng Shui;

Πιθανότατα όχι!

Τώρα ρίξε μια ματιά στην κάτω εικόνα και δες (μία εκδοχή) στου πως κάποιος μπορεί να τοποθετήσει τα πράγματά του πάνω στο γραφείο του ώστε να εναρμονιστεί με τις ενέργειες βάση του Feng Shui.

Πάμε παρακάτω…

Ο σχηματισμός των τρίγραμμων σχετίζεται με φυσικά όσο και με ανθρώπινα φαινόμενα όπως: τις εποχές, την ώρα της ημέρας, μαγνητικές κατευθύνσεις, τις 5 φάσεις-στοιχεία και την αντιστοιχία τους με τα χρώματα, τα ζώα, τους χαρακτήρες του ανθρώπου, τα σημεία του σώματος και τις αντίστοιχες ασθένειες, τους αριθμούς κτλ.

Επίσης, τα 8 τρίγραμμα, αν συνδυαστούν μεταξύ τους, μας δίνουν στο σύνολο 64 εξάγραμμα, γνωστά και ως «τα 64 εξάγραμμα του Yijing» (δες το σύνδεσμο που αναφέρετε στο I-Ching στο τέλος του άρθρου).

Τα 8 τριγράμματα μπορούν να τοποθετηθούν με διαφορετικούς τρόπους (αναλόγως του τι θέλεις να μελετήσεις). Το παρακάτω γράφημα σου δείχνει το πρώτο τρόπο γνωστό και ως «Πριν τον Ουρανό»... και αναπαριστά την ιδανικότερη περίπτωση όπου επικρατεί η ιδανική αρμονία μεταξύ των δυνάμεων του Qi.

Και οι 8 δυνάμεις του qi που αναπαριστάνονται στο γράφημα αλληλεπιδρούν και εξισορροπούνται μεταξύ τους.

Μία άλλη συστοιχία των 8 τριγραμμάτων είναι το «Μετά τον Ουρανό»… και συμβολίζει την κίνηση, την μεταμόρφωση και την συναλλαγή μεταξύ των φυσικών και των ανθρώπινων δυνάμεων του Qi.

ΟΚ… σε αυτό το σημείο θα σταματήσουμε να αναφερόμαστε σε ότι έχει σχέση με το θεωρητικό υπόβαθρο του Feng Shui μιας και αρχίζει να βαραίνει το πράγμα.

Αν παρόλο ταύτα επιθυμείς να την ψάξεις παραπέρα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις τους συνδέσμους (στο τέλος του άρθρου), οι οποίοι με τη σειρά τους θα σε οδηγήσουν σε συγκεκριμένα σημεία του φόρουμ μας, και από εκεί να τραβήξεις (εντελώς δωρεάν) και να μελετήσεις τα πάντα με λεπτομέρεια (όρεξη να έχεις).

Πάμε στο πιο βατό σημείο του σημερινού μας άρθρου…


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας

Πρακτικός Οδηγός, Συμβουλές και Εφαρμογές του Feng Shui στην καθημερινότητά μας

Στη συνέχεια του άρθρου θα μπορέσεις να διαβάσεις μία πληθώρα πρακτικών συμβουλών, που στηρίζονται στο Feng Shui… συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα στην καθημερινότητά σου.

Ώστε να κάνουμε την ανάγνωσή σου πιο εύκολη, χωρίσαμε τις συμβολές και τις πρακτικές σε κατηγορίες όπως: επαγγελματικός χώρος, σπίτι, έρωτας, πλούτος κτλ.

Συνεπώς, μπορείς να επικεντρωθείς στο θέμα που σε ενδιαφέρει ή ακόμα και να τα συνδυάσεις (όλα) μαζί!

Γνώριζε ότι η ορθή κατανόηση και η σωστή εφαρμογή του Feng Shui είναι η δύναμη σου ώστε να ισορροπήσεις τις ενέργειες, να επαναφέρεις την αρμονία και να αυξήσεις την ευτυχία, την αγάπη, τον πλούτο και την επιτυχία στη ζωή σου.

Πάμε να τα δούμε…

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταχτοποίησε τον χώρο σου γιατί η ακαταστασία κρατάει, γενικά την ενέργεια στάσιμη, και κατ' επέκταση μπλοκάρει την εύκολη ροή του χρήματος.

Εάν υπάρχουν βλάβες ή χαλασμένα αντικείμενα στον χώρο, επιδιόρθωσε τα ή αντικατέστησε τα με κάποια άλλα.

Ενίσχυσε τα σημεία δύναμης με σύμβολα ευημερίας, όπως ένα μπολ με νομίσματα… που καθημερινά θα προσθέτεις τα ρέστα σου.

Επίσης, μπορείς να αγοράσεις και να τοποθετήσεις στο χώρο σους ένα φυτό μπαμπού, ή οτιδήποτε σημαίνει για σας επιτυχία και πλούτο, όπως μια φωτογραφία του σπιτιού των ονείρων σας.

Χρησιμοποίησε μικρά πλοία ή σκάφη που συμβολίζουν την επίτευξη πλούτου. Τοποθέτησε τα με τον ιστό προς τα μέσα να αντικρίζουν την πόρτα ή το παράθυρο.

Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ζωτικότητα και την ανάπτυξη, ενώ το μωβ τον πλούτο. Βάλε ένα μπολ από σταφύλια, αληθινά κατά προτίμηση, στην κουζίνα σου για να συμβολίζει την αφθονία. Και πριν χαλάσουν τα αντικατέστησε τα με νέα, φρέσκα.

Αγόρασε και τοποθέτησε μία Παχίρα (το λεγόμενο money tree, γνωστό και ως «Καστανιά του Μαλαμπάρ» ή Pachira) στον επαγγελματικό σου χώρο (δες την φωτογραφία από κάτω).

Δώσε προσοχή στο πώς χειρίζεσαι καθημερινά τα χρήματά σου. Είναι πολύ σημαντικό να τα βάζεις με τάξη στο πορτοφόλι σου γιατί αυτό δείχνει τον σεβασμό που έχεις για τον πλούτο. Δηλαδή, μην τσαλακώνεις τα χαρτονομίσματα κτλ…

Αφαίρεσε από το πορτοφόλι σου τις πιστωτικές κάρτες (συμβολίζουν πίστωση, άρα το χρέος-έξοδα) και τοποθέτησε τες σε ένα άλλο σημείο μέσα στην τσάντα σου.

Εάν παραμελείς τα οικονομικά σου, τότε ο πλούτος θα παραμελήσει εσένα, γι’ αυτό κάνε συχνά τους υπολογισμούς σου και προσπάθησε να πληρώνεις τις οικονομικές σου υποχρεώσεις (όσο το δυνατόν) στην ώρα τους (βέβαια, όσον αφορά τη φοροκαταιγίδα που επικρατεί στην Ελλάδα χωράει πολύ κουβέντα…).

Βάλε στα βιβλιάρια των καταθέσεών σου ένα κάλυμμα σε χρώμα πράσινο, μωβ, κόκκινο, μαύρο ή μπλε και τοποθέτησε το στην πάνω αριστερή γωνία του γραφείου σου που αντιπροσωπεύει το σημείο του πλούτου.

Ο πλούτος είναι μία μορφή ενέργειας που πρέπει να ρέει στην ζωή σου, γι’ αυτό προσπάθησε να ζεις γενναιόδωρα. Στην περίπτωση που τα χρήματά σου δεν είναι αρκετά, ώστε να δημιουργήσεις μία ατμόσφαιρα αφθονίας, δώστε όσο μπορείς από τον χρόνο σου, την αγάπη σου και την ενέργειά σου.

Εάν θέλεις να γίνεις ηγέτης της εταιρείας σου (ή στην εταιρία που εργάζεσαι), τοποθετήσε ένα δράκο (δηλαδή, άγαλμα δράκου) στην δεξιά πλευρά του γραφείου σου… ο δράκος να κοιτάει προς το παράθυρο ή την πόρτα. Ο δράκος μπορεί επίσης να κοιτάζει και προς ένα σιντριβάνι.

Σκέψου, για λίγα λεπτά κάθε βράδυ, τα θετικά πράγματα που σου συνέβησαν την ημέρα που πέρασε και αισθάνσου ευγνωμοσύνη.

Όσο πιο πολύ παρατηρείς και εκτιμάς, κάθε μέρα, τόσα πιο θετικά πράγματα θα σου συμβαίνουν συμπεριλαμβανόμενου και του πλούτου.

Φρόντισε τα έπιπλα σου να αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία της φύσης και να δημιουργούν μία αρμονία μεταξύ τους.

Φρόντισε ότι όλες οι καρέκλες, και οι καναπέδες, του γραφείου σου να είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε όσοι κάθονται να μπορούν να αντικρίζουν την πόρτα.

Μην παραγεμίζεις τον εργατικό σου χώρο με έπιπλα και αντικείμενα διότι κάτι τέτοιο δημιουργεί μία έντονη «νευρική» ενέργεια. Εξ ου και αν παρατήρησες, οι πλούσιοι ή τα πολύ ακριβά εστιατόρια έχουν μία «μινιμαλιστική» προσέγγιση σε αυτά τα πράγματα (δες επίσης και το μέγεθος από τις μερίδες που σου σερβίρουν στα ακριβά εστιατόρια με τις μερίδες που τρως στη γιαγιά σου… πιάνεις τι διαφορά;).

Φρόντισε να έχεις τα πάντα σε τάξη και μηδένισε την ακαταστασία. Όχι μόνο θα σε κάνει να νοιώθεις όμορφα, και καλύτερα, ατενίζοντας κάτι όμορφο αλλά συνάμα θα αυξήσει και τη ροή του chi στο χώρο σου… εξουδετερώνοντας παράλληλα τις αρνητικές ενέργειες.

Νοιώσε άνετα στο χώρο σου και διακόσμησε τον αναλόγως.

ΣΠΙΤΙ

Δεν θα πρέπει να υπάρχουν παπούτσια ή παντόφλες έξω από την πόρτα σου. Αφήστε τον χώρο στην είσοδο ελεύθερο και καθαρό. Το τσι (chi - ενέργεια) ταξιδεύει με τον άνεμο και θα μαζέψει τις μυρωδιές από τα παπούτσια και τις παντόφλες, δημιουργώντας ασθένειες. Επίσης, θα έχει μία θετική και άμεση επίδραση στη διάθεσή σου καθώς δεν θα χρειάζεται να ατενίζεις όλο τον «μπούγιο» των παπουτσιών.

Να αφήνεις τουλάχιστον μία απόσταση, του ενός μέτρου περίπου, μεταξύ των επίπλων σου. Για παράδειγμα, μεταξύ του καναπέ και της καρέκλας άσε να υπάρχει μία απόσταση που να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο.

Απέφυγε τις συσκευές τηλεοράσεων σου υπνοδωμάτια. Εάν σου είναι πολύ δύσκολο, καλύψτε την συσκευή με ένα πλαστικό κάλυμμα όταν την κλείσεις.

Μην βάζεις καθρέφτες απέναντι ή δίπλα στο κρεβάτι σου γιατί προσελκύουν το τρίτο άτομο στην σχέση.

Εάν έχεις πολύ πίεση στην εργασία σου, αντικαταστήστε το μαρμάρινο τραπέζι της τραπεζαρίας σου με ένα ξύλινο.

Τοποθέτησε ένα σιντριβάνι νερού εσωτερικού χώρου σε μία αγαπημένη περιοχή του σπιτιού για να προσελκύσεις οτιδήποτε όμορφο στην ζωή σου.

Στον χώρο της κουζίνας δεν θα πρέπει η συσκευή της κουζίνας να βρίσκεται απέναντι από το πλυντήριο, το ψυγείο ή το στεγνωτήριο. Η φωτιά και το νερό συγκρούονται και δημιουργούνται διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Η επιλογή χρώματος του καναπέ σου δεν θα πρέπει να έχει κόκκινο χρώμα γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις για δύσκολη και κοπιαστική δουλειά, προβλήματα και εμπόδια.

Για να ενθαρρύνεις την οικογενειακή αρμονία τοποθέτησε φυσικά κρύσταλλα αμέθυστου και χαλαζία στον νοτιοδυτικό τομέα του σπιτιού (για λεπτομέρειες όσον αφορά τα κρύσταλλα δες τον αντίστοιχο σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου).

Εμπλουτίστε τον κήπο σου με κάποιο μπαμπού που συμβολίζει την μακροζωία.

Διακόσμησε το σπίτι σου με ένα κράμα από θερμά και ψυχρά χρώματα για την σωστή εξισορρόπηση της ενέργειας.

Φρόντισε να έχεις τα πάντα σε τάξη και μηδένισε την ακαταστασία. Όχι μόνο θα σε κάνει να νοιώθεις όμορφα, και καλύτερα, ατενίζοντας κάτι όμορφο αλλά συνάμα θα αυξήσει και τη ροή του chi στο χώρο σου… εξουδετερώνοντας παράλληλα και τις αρνητικές ενέργειες.

Φρόντισε τα έπιπλα σου να αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία της φύσης και να δημιουργούν μία αρμονία μεταξύ τους (όμοια και στον επαγγελματικό σου χώρο).

Κάνε το Feng Shui τρόπο ζωής γενικότερα: Η τέχνη του Feng Shui ισχυρίζεται πως βοηθά στην εισροή θετικής ενέργειας στην ζωή μας και στην διάλυση της κακής ενέργειας. Δε μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα θετικό σπίτι αν δεν είμαστε και εμείς οι ίδιοι θετικοί σαν άνθρωποι, αν δεν περνάμε ευχάριστα τον χρόνο μας και δεν κάνουμε θετικές και αισιόδοξες σκέψεις.

Νοιώσε άνετα στο χώρο σου και διακόσμησε τον αναλόγως.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ

Παράθυρα: όταν διαλέγεις έναν επαγγελματικό χώρο (πχ. το γραφείο σου) επέλεξε να έχει τουλάχιστον ένα παράθυρο. Κατά αυτόν τον τρόπο επιτρέπεις το φυσικό φως να σε «αγκαλιάσει», εναρμονίζεσαι με τις ενέργειες και συγχρονίζεσαι με τις ενέργειες της μέρας και της νύχτας. Σε περίπτωση που μπαίνει εκτυφλωτικό φως, λόγω του ήλιου, φρόντισε να βάλεις στόρια ή ακόμα καλύτερα κουρτίνες.

Λάμπες: Τοποθετώντας λάμπες στο γραφείο σου, σου επιτρέπει να ελέγχεις την ένταση του φωτός και συνεπώς να το αναπροσαρμόζεις με τον περίγυρο σου. Επίσης, του να διαλέξεις τις σωστές λάμπες παίζει καθοριστικό ρόλο. Το ζητούμενο είναι οι λάμπες να εκπέμπουν μία «ζεστασιά» και καλό θα ήταν να απέφευγες (ιδίως για το σπίτι σου) λάμπες φθορίου (αναφερόμαστε σε αυτές τις μακρόστενες λάμπες που βλέπεις σε κάτι ιατρεία ή εργοστάσια).

Μπλε: Ενσωματώνοντας τον μπλε χρώμα στο σπίτι σου, μα κυρίως στον χώρο εργασίας σου, θα σου επιτρέψει να εισάγεις το στοιχείου του «Νερού». Το μπλε είναι χρώμα «χαλάρωσης», και αυξάνεις την ισχύ του χρώματος αν το χρησιμοποιήσεις είτε στις Ανατολικές ή Νοτιοανατολικές πλευρές του δωματίου. Επίσης, το μπλε χρώμα θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου και να προωθήσεις την καλή-θετική ενέργεια.

Πράσινο: Το πράσινο θεωρείτε το χρώμα της φρεσκάδας, της ανάπτυξης και της ειρήνης. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μαξιλαράκια με χαλαρές αποχρώσεις του πρασίνου θα σου επιτρέψει να εισάγεις τόσο στο σπίτι σου, όσο και στο γραφείο σου, μία ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Κόκκινο: Το έντονο κόκκινο χρώμα θεωρείτε ότι εισάγει στην ζωή σου αισθήματα (πχ. έρωτας), πλούτο και ευτυχία. Συνδυάζοντας στο χώρο σου διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου θα σου βελτιώσει τη θετική διάθεση και ίσως να σου φέρει ακόμα και τύχη. Πρόσεξε όμως! Μην το παρακάνεις, ιδίως με τα έντονα κόκκινα χρώματα, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις αρνητική ενέργεια που θα ενισχύσει τα αισθήματα οργής και ταραχής.

Μέταλλο: Τα «μεταλλικά» χρώματα θα σε βοηθήσουν να φωτίσεις το δωμάτιο σου με διακριτικό τρόπο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ορισμένα μπρούντζινα αντικείμενα στο γραφείο σου (πχ. για να κρατάς τα έγγραφα σου), ενισχύοντας έτσι το Feng Shui του χώρου, ή τοποθετώντας ένα μπρούντζινο ανεμόκρουστο (φαντάσου το κάτι σαν ονειροπαγίδα) στο παράθυρό σου… το ανεμόκρουστο θα αντανακλά το φυσικό φως επιτρέποντας συνάμα την αύξηση της θετικής ενέργειας του χώρου.

Γήινα Χρώματα: Οι διάφορες αποχρώσεις των γήινων χρωμάτων έχουν τη δύναμη να σε ηρεμούν (γήινα χρώματα όπως: το κίτρινο, το καφέ και το πράσινο). Για παράδειγμα, αν πας να δειπνίσεις σε ακριβά εστιατόρια θα διαπιστώσεις ότι παίζουν με τα γήινα χρώματα. Διότι τα γήινα χρώματα κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα και τους ηρεμούν λόγω της σχέσης τους με τη φύση. Συνεπώς, χρησιμοποιώντας τα γήινα χρώματα στο χώρο σου, όπως για παράδειγμα ενσωματώνοντας το κίτρινο χρώμα στις κουρτίνες σου, μια απλή και ήρεμη ατμόσφαιρα για να εργαστείς ή απλά για να ηρεμίσεις.

(σσ. Στο άρθρο μας που μιλούσαμε για την «Παιδεία vs. Εκπαίδευση… Η παραλογία του σήμερα», δεν ήταν τυχαίο που επισημάναμε ότι αποκόβουν τα παιδιά μας από τη φύση.

Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο πηγαίνοντας: Εδώ )

Ισορροπία: Όπως με κάθε τι που σχετίζεται με τις πρακτικές του Feng Shui, θα πρέπει να διατηρήσεις μία ισορροπία μεταξύ των χρωμάτων. Αν υπερτονίσεις την μία απόχρωση, σε σχέση με μία άλλη, τότε θα διαταράξεις την ενεργειακή ισορροπία και δεν θα έχεις τα ευεργετικά αποτελέσματα που επιζητάς. Για παράδειγμα, αν υπερτονίσεις το μπλε, ας πούμε, σε σχέση με το κόκκινο, θα ενισχύσεις το στοιχείο του νερού σε υπερβολικό βαθμό που θα οδηγήσει στα αντίστοιχα αρνητικά αποτελέσματα.

Καθρέφτες: Οι καθρέφτες, αν τοποθετηθούν σωστά, έχουν την ιδιότητα να διοχετεύουν το φως, ισορροπημένα, στο χώρο σου. Επίσης, σου επιτρέπουν να βλέπεις πράγματα τα οποία, υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπες. Για παράδειγμα, τοποθέτησε ένα καθρέφτη πάνω από τον υπολογιστή σου ώστε να βλέπεις τον πίσω τοίχο και να «ανοίξεις» περισσότερο χώρο… μιας και οι καθρέφτες έχουν την ιδιότητα να κάνουν το χώρο να φαντάζει μεγαλύτερος, από ότι πραγματικά είναι, καθώς και το δωμάτιο να μην φαίνεται τόσο «στριμωγμένο».

ΕΡΩΤΑΣ

Μην δώσεις ποτέ στον ή στην αγαπημένη σου άσπρα τριαντάφυλλα. Ταιριάζουν καλύτερα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Εάν είσαι ελεύθερος, σιγουρέψου ότι η διακόσμηση του σπιτιού σου δεν είναι υπερβολικά «θηλυκή» (από άποψη του Feng Shui… το επισημαίνουμε ώστε να μην παρεξηγήσεις το θέμα).

Να είσαι ειλικρινείς στην σχέση σου και να μιλάς ανοικτά με τον σύντροφό σου για τους τρόπους που μπορείτε να βελτιώσετε την κοινή σας ζωή.

Τα φρέσκα λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα δεν συμβάλλουν στην αρμονία και την αγάπη. Καλύτερα να τα βάλεις σε κάποιο άλλο χώρο.

Τα ροζ σεντόνια αυξάνουν διακριτικά την ενέργεια Yang και ενδυναμώνουν τα αισθήματα αγάπης για αυτούς που αποσκοπούν στην συζυγική ευτυχία στην κρεβατοκάμαρα.

Για να βελτιώσεις την υπάρχουσα σχέση σου, τοποθετήστε μία χαρούμενη οικογενειακή φωτογραφία ή έναν οικογενειακό πίνακα στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σου.

Για να ενισχύσεις την τύχη στον έρωτα, βάλε στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σου μία δρακοχελώνα με ένα κομμάτι κόκκινης κορδέλας στο στόμα της.

Χρησιμοποίησε κεριά σε όλα τα μεγέθη και χρώματα, μιας και υποδηλώνουν τον έρωτα. Δίνουν μια ζεστασιά στον χώρο, ενισχύοντας έτσι γενικά τον χώρο του σπιτιού με διάχυτο ερωτισμό.

Να προτιμάς γενικά απαλό φωτισμό και γενικά λαμπατέρ σε παστέλ αποχρώσεις που ενδυναμώνουν τον ερωτισμό του χώρου, ιδιαίτερα στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σου.

Φυσικοί κρύσταλλοι όπως το ροζ κουάρτζ βοηθούν σημαντικά για την τύχη στον έρωτα (για να μάθεις περισσότερα για τους κρυστάλλους βλέπε τον αντίστοιχο σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου).

Τοποθέτησε τους κρυστάλλους με στρογγυλή ακανόνιστη μορφή βότσαλου, ή και μεγαλύτερου μεγέθους, στην νοτιοδυτική γωνιά του σπιτιού σου για την ενεργοποίηση του εκπληρωμένου έρωτα.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ

Οικογενειακές Φωτογραφίες: Τοποθετώντας οικογενειακές φωτογραφίες, ή φωτογραφίες με τους φίλους σου, στο γραφείο του σπιτιού σου (πολύ βέβαια τοποθετούν οικογενειακές φωτογραφίες και στο χώρο εργασίας τους γενικότερα) κάνει το χώρο σου πιο ελκυστικό και προσιτό. Βλέποντας γνώριμα πρόσωπα, τα οποία με τη σειρά τους θα πυροδοτήσουν ευχάριστες αναμνήσεις, θα σε κάνει πιο ήρεμο και χαλαρό. Χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό από ξύλινα και μεταλλικά κάδρα (συνδυάζοντας στην ουσία τα δύο στοιχεία).

Ζωγραφιές: Τοποθετώντας ζωγραφιές στους τοίχους σου είναι μία θετική (ενεργειακή) προσθήκη. Επέλεξε ζωγραφιές που θα απεικονίζουν σκηνές από κήπους, τοπία και γενικώς, εικόνες της φύσης… με αυτό τον τρόπο προσκαλείς το στοιχείο της «Γης» και σε κρατάει σε επαφή με τη φύση.

Κρύσταλλα: Συγκεκριμένα κρύσταλλα όπως ο χαλαζίας, αμέθυστος ή μαλαχίτης αυξάνουν την δύναμη του Feng Shui.

Αν επιθυμείς να διαβάσεις περισσότερα για τα χαρακτηριστικά των κρυστάλλων, που να τα τοποθετείς στο χώρο σου, με βάση το Feng Shui, και από πού να τα προμηθευτείς… πήγαινε τον αντίστοιχο σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου.

Φυτά και Λουλούδια: Τοποθετώντας στο σπίτι σου, ή στο χώρο εργασίας σου, λουλούδια και φυτά θα έχει ως αποτέλεσμα να σε τονώσει και θα βοηθήσει σημαντικά στην εξισορρόπηση των ενεργειακών δυνάμεων του χώρου. Τα φυτά και τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν το στοιχείο της «Γης». Τοποθετώντας κάποιο φυτό, σε γλάστρα, στο παράθυρο ή στη γωνία του δωματίου σου θα φωτίσει το χώρο.

Επίσης, το κάθε λουλούδι συμβολίζει κάτι το συγκεκριμένο, έχει συγκεκριμένες ενεργειακές ιδιότητες καθώς και θα πρέπει αν τοποθετηθεί, αναλόγως του είδους του, σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Για να μάθεις περισσότερα, πήγαινε τον αντίστοιχο σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου.

Μπαμπού: Τα μπαμπού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στοιχεία του Feng Shui καθώς φέρνει ευημερία, καλοτυχία και υγεία. Για να αυξήσεις τον πλούτο και για επαγγελματική επιτυχία τοποθέτησε 9 κλαδάκια μπαμπού σε ένα βάζο με νερό. Πρόσεξε ο πυθμένας του βάζου να είναι πιο πλατύς από το στόμιο του. Το μπαμπού αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη στις σχέσεις, τη ζωή την καριέρα και τα χρήματά σου. Εάν δεν μπορείς να το βρεις σε «ζωντανό φυτό», μπορείς να κρεμάσεις στο γραφείο σου ένα κάδρο που θα απεικονίζει το φυτό μπαμπού.

Ενυδρείο: Το ενυδρείο είναι ευοίωνο σύμβολο που φέρνει στο χώρο σας αρμονικό συνδυασμό του Feng Shui, που προσελκύει τον πλούτο, και μια τέλεια ισορροπία των τεσσάρων στοιχείων της γης. Τοποθέτησε βότσαλα στο βάθος του νερού, καθώς και βάλε πράγματα που αντιπροσωπεύουν το στοιχείο του ξύλου και του μέταλλου. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι να περιέχει οχτώ χρυσά ψάρια και ένα μαύρο. Αν τοποθετηθεί σε λάθος θέση μέσα στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα οικονομικά σου. Μην το βάλετε ποτέ το ενυδρείο στην κουζίνα ή στην κρεβατοκάμαρα. Να το διατηρείς πάντα καθαρό.

Χρυσόψαρα: Τρία χρυσόψαρα στην γυάλα φέρνουν ευημερία και βοηθούν να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες της ζωής. Τοποθετήστε πίνακες ή αγαλματίδια χρυσόψαρων κοντά στην κυρία είσοδο του σπιτιού ή της επαγγελματικής σας στέγης. Συμβολίζουν πλούτο αφθονία και καλοτυχία. Σιγουρέψου ότι τα ψάρια κολυμπούν με κατεύθυνση προς το εσωτερικό του σπιτιού σου (ΟΚ, εδώ συμβουλέψου το Pet Shop σου). Αν κολυμπούν με κατεύθυνση έξω από το σπίτι είναι σαν να λένε στην αφθονία να φύγει μακριά.

Σιντριβάνι: Έχοντας, έστω και ένα μικρό, σιντριβάνι στο χώρο σου θα σου δώσει πολλαπλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, διότι ο ήχος του τρεχούμενου νερού θα ηρεμίσει τις αισθήσεις σου. Κατά δεύτερον, το στοιχείο του νερού αντιπροσωπεύεται απόλυτα και τρίτον, βάση ορισμένων πηγών, το σιντριβάνι θα «προσελκύσει και θα παγιδεύσει το chi».

Φροντίδα των Λουλουδιών και Φυτών: Του να έχεις κάποιο λουλούδι, ή φυτό, στο χώρο σου αλλά να μην το φροντίζεις… δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Αντιθέτως, με το που πεθάνει το φυτό θα αυξηθεί η αρνητική ενέργεια και θα σε κάνει να νοιώθεις μελαγχολικός και απογοητευμένος. Οπότε, φρόντισε, πάντα, το φυτό σου και οτιδήποτε είναι ζωντανό (πχ. τα κατοικίδια σου)!

Τοποθέτηση Κάδρων στον Τοίχο: Βάση το Feng Shui ο παραδοσιακός τρόπος τοποθέτησης των κάδρων στον τοίχο είναι λάθος. Για την ακρίβεια, τα κάδρα θα πρέπει να τοποθετούνται στο ύψος του οπτικού σου πεδίου (δηλαδή, «στο επίπεδο των ματιών σου»). Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς μία όμορφη αισθητική του χώρου σου που αυξάνει τη θετική ενέργεια.

Αποφύγετε Αιχμηρές Γωνίες και Αντικείμενα: Τα αιχμηρά αντικείμενα, και οι αιχμηρές γωνίες, δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο εσάς αλλά επίσης φράζουν την ομαλή ροή του chi. Το γραφείο σου πιθανότατα να έχει αιχμηρές γωνίες (δηλαδή, τις κλασσικές γωνίες) αλλά όσο δεν κάθεσαι ακριβώς πάνω από τη γωνία, το chi θα μπορεί να συνεχίσει να ρέει ομαλά γύρω σου.

Ότι δεν χρησιμοποιείς, δεν το χρειάζεσαι: Αν υπάρχει κάποιο έπιπλο που δεν το χρησιμοποιείς, ή δεν «κάνει κάτι» ώστε να προσφέρει στο Feng Shui του χώρου (πχ. εξισορροπώντας τα διάφορα στοιχεία) τότε δεν το χρειάζεσαι… οπότε, αφαίρεσε το. Συνεπώς, και θα απελευθερώσεις χώρο και θα νοιώθεις καλύτερα με το γεγονός ότι στο χώρο σου έχεις μόνο χρήσιμα αντικείμενα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

Εάν υπάρχει κάτι σπασμένο, επιδιόρθωσε το ή πετάξτε το.

Πρόσεξε τις λεπτομέρειες όπως τα αγριόχορτα στις άκρες του μονοπατιού στον κήπο.

Προτίμησε τα φυτά που έχουν στρογγυλά φύλλα.

Εάν οι κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο, φρόντισε τα καπάκια των κάδων να είναι πάντοτε κλειστά.

Χρησιμοποίησε φώτα για τις σκοτεινές γωνίες του κήπου.

Φρόντισε ο κήπος σου, στο σύνολό του, να βρίσκεται σε μία αρμονία. Εάν έχεις δέντρα σε συγκεκριμένα σχήματα, θα πρέπει πάντοτε να αναγνωρίζεται εύκολα το σχήμα τους.

Φύτεψε βότανα στον κήπο σου για μεγαλύτερη ευεξία.

Συνδύασε τα πέντε στοιχεία της φύσης, δηλαδή, νερό, μέταλλο, ξύλο, φωτιά και γη.

Πρόσθεσε ευαίσθητα φυτά και λουλούδια για να λικνίζονται με το απαλό αεράκι.

Απέφυγε αγκάθινους θάμνους ή αντικείμενα με κοφτές γωνίες κοντά στα μονοπάτια του κήπου.

ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ

Άκου μουσική, εφόσον είναι δυνατόν, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να παραμένεις ήρεμος, χαλαρός και μειώνει το στρες. Κατά προτίμηση άκου ορχηστρική μουσική ώστε να μην επηρεάζεσαι από τα λόγια των τραγουδιών (και καταλήξεις με συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα).

Εξάλειψε ήχους, ή θορύβους που σε «αποσυντονίζουν». Για παράδειγμα, κλείσε την πόρτα του δωματίου σου (ή του γραφείου σου) ώστε να εξαλείψεις τους θορύβους ή τις κουβέντες που αποσπούν την προσοχή σου. Συνεπώς, θα πετύχεις να παραμένεις συγκεντρωμένος, με ότι ασχολείσαι, και επιτρέπεις στο chi να κινείται στο χώρο σου δίχως «αποσυντονισμούς».

Αξιολόγησε τις αντιδράσεις σου σε συγκεκριμένους ήχους. Με άλλα λόγια δες ποιοι είχε σε χαλαρώνουν και ποιοι σε ενοχλούν. Αν για παράδειγμα, ακούγοντας το κελάηδημα των πουλιών σε χαλαρώνει τότε άνοιξε ελαφρά το παράθυρο για να τα ακούσεις ή βάλε να παίζει τέτοιου τύπου μουσικής (τέτοιους ήχους μπορείς να βρεις και στο διαδίκτυο).

Όταν θα επιλέγεις το δωμάτιο σου, ή το γραφείο σου, επέλεξε να βρίσκεται μακριά από «ενοχλητικούς θορύβους»

Κεριά: Το φως των κεριών (και σε ορισμένες περιπτώσεις η μυρωδιά των κεριών – αν χρησιμοποιείς μυρωδικά) δημιουργούν μία χαλαρή ατμόσφαιρα, επιτρέποντας σου να χαλαρώσεις. Η ζεστή φλόγα αντιπροσωπεύει με απαλό, και φυσικό τρόπο, το στοιχείο της φωτιάς και σε κάνει να νοιώθεις άνετα.

Το θυμίαμα, το λιβάνι, ή διάφορα άλλα μυρωδικά είναι ένας άλλος τρόπος να «φέρεις» (ή να δημιουργήσεις) ευχάριστες μυρωδιές στο χώρο σου και δημιουργούν καλό chi.

Πέτα τα σκουπίδια και μην τα κρατάς σπίτι σου διότι η «μπόχα» τους μπλοκάρει το chi στο χώρο σου.

Λεμόνια: Μυρωδιές που έχουν ως βάση το λεμόνι, καθώς και το μανταρίνι, αυξάνουν την ποσότητα της ενέργειας στο δωμάτιο και σε κρατάνε ξύπνιο και σε εγρήγορση ακόμα και μετά από ώρες κοπιαστικής εργασίας.

Οι μυρωδιές από Γεράνι και της Λεβάντας ηρεμούν τα νεύρα και σου επιτρέπουν να βλέπεις τα πράγματα πιο σφαιρικά και αυξάνουν το chi στο χώρο σου.

Καίγοντας μικρές ποσότητες λαδιού (αναφερόμαστε στα μυρωδικά λάδια) θα κάνει το δωμάτιο σου να μυρίσει καλύτερα πολύ γρήγορα… και φέρνει στο χώρο σου και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του chi.

ΠΛΟΥΤΟΣ

Ταχτοποίησε τον χώρο σου γιατί η ακαταστασία κρατάει, γενικά την ενέργεια στάσιμη, και κατ' επέκταση μπλοκάρει την εύκολη ροή του χρήματος.

Εάν υπάρχουν βλάβες ή χαλασμένα αντικείμενα στον χώρο, επιδιόρθωσε τα ή αντικατέστησε τα με κάποια άλλα.

Το χρήμα και η τύχη φεύγουν από τα σιφόνια… Γι’ αυτό να κλείνεις το καπάκι της λεκάνης, βάλε τις τάπες στα σιφόνια και έχε πάντα κλειστή την πόρτα της τουαλέτας.

Ενίσχυσε τα σημεία δύναμης με σύμβολα ευημερίας, όπως ένα μπολ με νομίσματα… που καθημερινά θα προσθέτεις τα ρέστα σου.

Ο φούρνος στο Feng Shui σημαίνει πλούτος. Βεβαιώσου ότι ο φούρνος σου λειτουργεί σωστά και είναι καθαρός.

Επίσης, μπορείς να αγοράσεις και να τοποθετήσεις στο χώρο σους ένα φυτό μπαμπού, ή οτιδήποτε σημαίνει για σας επιτυχία και πλούτο, όπως μια φωτογραφία του σπιτιού των ονείρων σας.

Χρησιμοποίησε μικρά πλοία ή σκάφη που συμβολίζουν την επίτευξη πλούτου. Τοποθέτησε τα με τον ιστό προς τα μέσα να αντικρίζουν την πόρτα ή το παράθυρο.

Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ζωτικότητα και την ανάπτυξη, ενώ το μωβ τον πλούτο. Βάλε ένα μπολ από σταφύλια, αληθινά κατά προτίμηση, στην κουζίνα σου για να συμβολίζει την αφθονία. Και πριν χαλάσουν τα αντικατέστησε τα με νέα, φρέσκα.

Αγόρασε και τοποθέτησε μία Παχίρα (το λεγόμενο money tree, γνωστό και ως «Καστανιά του Μαλαμπάρ» ή Pachira) στον επαγγελματικό σου χώρο (δες την φωτογραφία από κάτω).

Τα χρήματα μαγνητίζονται από ένα καθαρό περιβάλλον. Ρίξε μια ματιά στα πλούσια και κομψά σπίτια, υπάρχει τάξη και καθαριότητα. Μπορείς να ζεις με καθαριότητα και τάξη ανεξάρτητα με το πόσο μεγάλο ή ακριβό είναι το σπίτι στο οποίο ζεις.

Κράτησε τα καλώδια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του γραφείου σου κρυμμένα. Πέραν του ότι θα μειώσεις την ακαταστασία, το Feng Shui λέει ότι έτσι θα βοηθήσεις στην ελεύθερη ροή του chi.

Δώσε προσοχή στο πώς χειρίζεσαι καθημερινά τα χρήματά σου. Είναι πολύ σημαντικό να τα βάζεις με τάξη στο πορτοφόλι σου γιατί αυτό δείχνει τον σεβασμό που έχεις για τον πλούτο. Δηλαδή, μην τσαλακώνεις τα χαρτονομίσματα κτλ…

Αφαίρεσε από το πορτοφόλι σου τις πιστωτικές κάρτες (συμβολίζουν πίστωση, άρα το χρέος-έξοδα) και τοποθέτησε τες σε ένα άλλο σημείο μέσα στην τσάντα σου.

Εάν παραμελείς τα οικονομικά σου, τότε ο πλούτος θα παραμελήσει εσένα, γι’ αυτό κάνε συχνά τους υπολογισμούς σου και προσπάθησε να πληρώνεις τις οικονομικές σου υποχρεώσεις (όσο το δυνατόν) στην ώρα τους (βέβαια, όσον αφορά τη φοροκαταιγίδα που επικρατεί στην Ελλάδα χωράει πολύ κουβέντα…).

Βάλε στα βιβλιάρια των καταθέσεών σου ένα κάλυμμα σε χρώμα πράσινο, μωβ, κόκκινο, μαύρο ή μπλε και τοποθέτησε το στην πάνω αριστερή γωνία του γραφείου σου που αντιπροσωπεύει το σημείο του πλούτου.

Ο πλούτος είναι μία μορφή ενέργειας που πρέπει να ρέει στην ζωή σου, γι’ αυτό προσπάθησε να ζεις γενναιόδωρα. Στην περίπτωση που τα χρήματά σου δεν είναι αρκετά, ώστε να δημιουργήσεις μία ατμόσφαιρα αφθονίας, δώστε όσο μπορείς από τον χρόνο σου, την αγάπη σου και την ενέργειά σου.

Τοποθέτησε το χρηματοκιβώτιο, που συμβολίζει το μεταλλικό στοιχείο, ή την ταμιακή σου μηχανή στο δυτικό ή βορειοδυτικό τμήμα του χώρου. Το χρηματοκιβώτιο συμβολίζει την ευημερία και την οικονομική ασφάλεια της επιχείρησης.

Δεν πρέπει να έχεις κάκτους ή φυτά με μυτερά φύλλα στο γραφείο σου γιατί τα λεπτά αγκυλωτά τους άκρα μπορούν να προκαλέσουν ”shar chi”, δηλαδή αρνητική ενέργεια. Προτίμησε φυτά πράσινα και φυλλώδη και τοποθέτησε τα στα αριστερά του γραφείου σου ή του χώρου εργασίας. Σύμφωνα με το Feng Shui τα ”τυχερά” φυτά είναι το μπαμπού και η Παχίρα, ένα μικρό ποώδες φυτό που είναι γνωστό και ως money tree.

Διακόσμησε το παράθυρο του χώρου με τα χαρακτηριστικά κρεμάμενα μεταλλικά κουδουνάκια (chimes), τύπου ονειροπαγίδα, που ο ήχος τους με τον αέρα διαθέτει χαλαρωτικές ιδιότητες. Εναλλακτικά κρέμασε ένα κρυστάλλινο διακοσμητικό που, πέρα από τους υπέροχους χρωματισμούς του με το φως του ήλιου, θα ενεργοποιήσει το chi του χώρου.

Εάν θέλεις να γίνεις ηγέτης της εταιρείας σου (ή στην εταιρία που εργάζεσαι), τοποθετήσε ένα δράκο (δηλαδή, άγαλμα δράκου) στην δεξιά πλευρά του γραφείου σου… ο δράκος να κοιτάει προς το παράθυρο ή την πόρτα. Ο δράκος μπορεί επίσης να κοιτάζει και προς ένα σιντριβάνι.

Σκέψου, για λίγα λεπτά κάθε βράδυ, τα θετικά πράγματα που σου συνέβησαν την ημέρα που πέρασε και αισθάνσου ευγνωμοσύνη.
Όσο πιο πολύ παρατηρείς και εκτιμάς, κάθε μέρα, τόσα πιο θετικά πράγματα θα σου συμβαίνουν συμπεριλαμβανόμενου και του πλούτου.

Φρόντισε τα έπιπλα σου να αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία της φύσης και να δημιουργούν μία αρμονία μεταξύ τους.

Ο φωτισμός του γραφείου σου σε συνδυασμό με τα χρώματα των τοίχων και των επίπλων παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή σου. Απέφυγε τους θολούς φωτισμούς και τους λαμπτήρες φθορισμού και τοποθέτησε ένα φίλτρο στην οθόνη του υπολογιστή σου που θα απορροφά τη γυαλάδα και τη βλαβερή ακτινοβολία (βέβαια οι υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας το έχουν «λύση» αυτό το θέμα).

Τοποθέτησε στο γραφείο μία λάμπα με κόκκινο καπέλο που θα διαχέει στο χώρο το ζεστό χρώμα της φωτιάς. Το κόκκινο είναι για τους Κινέζους το χρώμα της ευημερίας. Ακολούθως, ευοίωνα για το χώρο σου χρώματα είναι το κίτρινο και το μοβ, ενώ το πράσινο ξεχωρίζει για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες. Δοκίμασε αυτά τα χρώματα, βάφοντας τους τοίχους του γραφείου σου, με τις απαλές και τις ζεστές τους αποχρώσεις, και άφησε άφθονο φυσικό φως να εισβάλλει από τα παράθυρα.

Φρόντισε ότι όλες οι καρέκλες, και οι καναπέδες, του γραφείου σου να είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε όσοι κάθονται να μπορούν να αντικρίζουν την πόρτα.

Μην παραγεμίζεις τον εργατικό σου χώρο με έπιπλα και αντικείμενα διότι κάτι τέτοιο δημιουργεί μία έντονη «νευρική» ενέργεια. Εξ ου και αν παρατήρησες, οι πλούσιοι ή τα πολύ ακριβά εστιατόρια έχουν μία «μινιμαλιστική» προσέγγιση σε αυτά τα πράγματα (δες επίσης και το μέγεθος από τις μερίδες που σου σερβίρουν στα ακριβά εστιατόρια με τις μερίδες που τρως στη γιαγιά σου… πιάνεις τι διαφορά;).

Φρόντισε να έχεις τα πάντα σε τάξη και μηδένισε την ακαταστασία. Όχι μόνο θα σε κάνει να νοιώθεις όμορφα, και καλύτερα, ατενίζοντας κάτι όμορφο αλλά συνάμα θα αυξήσει και τη ροή του chi στο χώρο σου… εξουδετερώνοντας παράλληλα τις αρνητικές ενέργειες.

ΠΑΙΔΙΑ

Διατήρησε το δωμάτιο καθαρό και χωρίς πολλά αντικείμενα. Μην βάζεις πράγματα στο πάτωμα σε στοίβες γιατί τα εμποδίζουν να κοιμούνται ήρεμα.

Άνοιγε τα παράθυρα καθημερινά ακόμα και τους χειμερινούς μήνες για να μπαίνει καθαρός αέρας και να εναλλάσσεται η ενέργεια.

Βάψε τους τοίχους με απαλά χρώματα όπως κίτρινο, σομόν, πράσινο. Απέφυγε το μπλε και το πολύ ροζ.

Χρησιμοποίησε ελαφρά υφάσματα όπως λευκές, ελαφρές κουρτίνες ώστε να μπαίνει το φως της ημέρας στο παιδικό δωμάτιο.

Τοποθέτησε το κρεβάτι του παιδιού σε τέτοια θέση ώστε να στηρίζεται σε έναν συμπαγή τοίχο για να έχει πάντα υποστήριξη στην ζωή του.

Απέφυγε να βάζεις σεντόνια με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Προτιμήσε και πάλι τα χρώματα κίτρινο, σομόν, πράσινο σε απαλές αποχρώσεις. Πόσο εύκολο είναι να κοιμηθεί ένα παιδί όταν τα σεντόνια του απεικονίζουν τρενάκια και αυτοκινητάκια?

Διακόσμησε το δωμάτιο με βιβλία και αντικείμενα που περιέχουν αγγέλους, γοργόνες , δελφίνια και νεράιδες τα οποία βοηθάνε στην εξέλιξη της φαντασίας του παιδιού.

Βάλε πέτρες φυσικού αμέθυστου σε πολλαπλάσια του οχτώ κοντά στα παράθυρα, για να βοηθήσεις στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης του παιδιού σου.

Απέφυγε αυστηρώς την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συσκευών παντός τύπου γιατί εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες για καρκινογενείς παθήσεις.

Ψέκασε με φυσικά σπρέι που περιέχουν λεμόνι και πορτοκάλι για να διατηρείς την ενέργεια καθαρή, ζωντανή και μία αίσθηση φρεσκάδας.


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας

Το Feng Shui, οι Πολυεθνικές Εταιρίες και ο Πόλεμος μεταξύ των Εταιριών!

Ορισμένοι από εσάς που διαβάζεται το σημερινό άρθρο μπορεί να μην πιστεύεται στα περί του Feng Shui αλλά σας πληροφορούμε ότι ολόκληρες χώρες και πολυεθνικές, όχι απλά πιστεύουν σε αυτά, αλλά και ξοδεύουν εκατομμύρια ώστε να διαμορφώσουν τα γραφεία τους, την αρχιτεκτονική τους καθώς και να εξοπλιστούν με «υπερόπλα» του Feng Shui ώστε να προκαλέσουν καίρια πλήγματα στους αντιπάλους τους.

Για παράδειγμα, ώστε να πάρεις οικοδομική άδεια στην Κίνα θα πρέπει να παραθέσεις και ένα έγγραφο ότι τα οικοδομικά σχέδια (άρα και η κατασκευή) είναι εναρμονισμένα με το Feng Shui του περίγυρου… και της περιοχής, γενικότερα. Στις περιπτώσεις που κάποιος προχωρήσει δίχως τέτοιου τύπου έγκριση θα «φάει πρόστιμο» και θα πρέπει να αποκαταστήσει το Feng Shui του χώρου. Η κυβέρνηση της Κίνας έχει πληρώσει εκατομμύρια σε αποζημιώσεις τέτοιου τύπου.

Επίσης, η πασίγνωστη τράπεζα HSBC βρίσκεται σε πόλεμο με την τράπεζα της Κίνας. Κάποτε, όταν η HSBC βούλιαζε… θελήσανε να μάθουνε τι ακριβώς συνέβαινε. Δεν δίστασαν ούτε σε χρήμα αλλά και ούτε σε δυναμικό προσωπικό ώστε να μπορέσουν να ανακαλύψουν τι έφταιγε. Και ενώ πολλά θα μπορούσαμε να υποθέσουμε… ύστερα από εκατομμύρια στην έρευνα και ατελείωτες ώρες έρευνας, η ερευνητική ομάδα αποφάνθηκε ότι φταίει το Feng Shui (όσο τρελό και να σας ακούγεται είναι πέρα ως πέρα αληθινή η ιστορία που σας περιγράφουμε)!

Τελικά τι αποφάνθηκε η ηγεσία να κάνει ώστε να αντιμετωπίσει το μαύρο τους το χάλι; Βελτίωσαν τις παροχές τους; Εκπαιδεύσανε καλύτερα το προσωπικό τους; Μειώσανε τα επιτόκια;

Όχι!

Αναδόμησαν την αρχιτεκτονική του «αρχηγείου τους» (δηλαδή, τα HQ τους) βάση τις υπαγορεύσεις του Feng Shui, χτίσανε τις άμυνες τους με βάση τις αρχές του Feng Shui και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… κατασκευάσανε το δικό τους «υπερόπλο Feng Shui» ώστε να πυροβολεί ασταμάτητα, με αρνητική ενέργεια, το αρχηγείο της τράπεζας της Κίνας.

Το αποτέλεσμα; Είτε θέλετε να το πιστέψετε, είτε όχι, τα κέρδη της τράπεζας HSBC αυξήθηκαν κατακόρυφα από τότε.

Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερες πολυεθνικές εταιρίες ακολουθούν τις αρχές του Feng Shui… από τη δόμηση, την αρχιτεκτονική, την διακόσμηση κτλ… μιλάμε για αστρονομικά ποσά (δισεκατομμύρια παγκοσμίως) που δαπανούνται ετησίως σε όλο τον κόσμο γύρω από αυτό το θέμα.


Οι Κινέζοι και ο Πειραιάς

Τέλος, να επισημάνουμε ότι πιθανότατα η επιλογή του λιμανιού του Πειραιά από του Κινέζους… κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν για τις επιχειρήσεις τους.

Ο λόγος;

Διότι οι γεωγραφικές ομοιότητες του Πειραιά και του Χονγκ Κονγκ είναι όμοιες, και ορισμένοι ειδική του Feng Shui, ισχυρίζονται ότι η χωροθεσία της Αττικής υπερτερεί, δίνοντας τεράστιο πλεονέκτημα στον Πειραιά!
“Πάνω: Ο χάρτης της Νοτιοανατολικής Ασίας με το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, στις ακτές του Ειρηνικού.

Στη μέση: Σε κόκκινους κύκλους διακρίνονται τα βουνά πίσω από το λιμάνι, όπου «ζουν οι δράκοντες» και που προσδίδουν το «θετικό Feng Shui» στην περιοχή.

Κάτω: Αντίστοιχη φωτογραφία του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Με κόκκινους κύκλους επισημαίνονται τα τέσσερα βουνά που περικλείουν και προστατεύουν την Αθήνα (Αιγάλεω, Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός). Η δε Σαλαμίνα μπροστά από τον Πειραιά παίζει αντίστοιχο ρόλο με το νησί μπροστά από το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ.Οι γεωγραφικές ομοιότητες του Πειραιά και του Χονγκ Κονγκ είναι εμφανείς, και οι ειδική του Feng Shui, λένε ότι η χωροθεσία της Αττικής υπερτερεί, δίνοντας τεράστιο πλεονέκτημα στον Πειραιά!

Ίσως η προτίμηση των Κινέζων στο πρώτο εμπορικό μας λιμάνι να μην είναι τυχαία… (σσ. το συγκεκριμένο σχόλιο για τα λιμάνια το «δανειστήκαμε» από την Γιώτα Χουλιάρα)“

Τελικά, τι ισχύει;

Αναρωτήσου;

Πολυεθνικές εταιρίες, μεγιστάνες, άνθρωποι με δύναμη, χρήμα και εξουσία… ξοδεύουν από την τσέπη τους τόσα δις ανά έτος…

Τελικά το κάνουνε, ας πούμε, οι πολυεθνικές απλά και μόνο για μία προκατάληψη ή παίζει κάτι περισσότερο που δεν το αντιλαμβάνεται ο περισσότερος ο κόσμος;

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το μάθεις…

Ψάξου, αναζήτησε, πειραματίσου με το Feng Shui, εφάρμοσέ το, παρατήρησε τα αποτελέσματα και κρίνε μόνος σου…


Δύο πράγματα ακόμα πριν κλείσουμε το σημερινό μας άρθρο:

1. Στηρίξτε την προσπάθεια μας και διαδώστε την ιστοσελίδα μας… στηρίξτε μας στο Facebook… μα πάνω από όλα διαδώστε το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα των προγόνων μας ώστε και άλλοι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα στο να εξερευνήσουν τον μοναδικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας

2. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε το άρθρο μας (ή τα άρθρα μας) μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα αλλά τηρώντας τον παρακάτω κανόνα:

Στην αναδημοσίευσή σας θα αναγράφεται τα παρακάτω και όχι λέξεις όπως: πηγή ή αλιευτικέ από…

Ιστοσελίδα: Ancient Greece Reloaded

Link: www.ancientgreecereloaded.com

Συγγραφείς: nikvas και η Ομάδα του Ancient Greece Reloaded

Ημερομηνία: (η ημερομηνία που τραβήξατε το άρθρο)


Πήγαινε: στην Αρχή της ΣελίδαςΠρογραμμα Feng Shui για τον Η/Υ σας και επιπροσθετοι Συνδεσμοι
(κανοντας κλικ πανω στους συνδεσμους, στο Φορουμ μας θα βρεις)"Feng Shui Software - Pro Master"

(Καλά διάβασες: Στο φόρουμ μας μπορείς να κατεβάσεις (εντελώς δωρεάν!) το πρόγραμμα Feng Shui – Pro Masters, και να κάνεις όλους τους υπολογισμούς, τις αναλύσεις κτλ. (δηλαδή, τα πάντα) που θα έκαναν και οι καθεαυτού επαγγελματίες του Feng Shui!)


"I Ching: The Book of Changes (I Ching: Το βιβλίο των Αλλαγών)"

(Τα πάντα για τα τρίγραμμα και τα εξάγραμμα του Feng Shui)


"Κρύσταλλα και Feng Shui"


"Το Feng Shui των Λουλουδιών"


"Ο Απόλυτος οδηγός του Feng Shui για Αρχάριους"


"Το Feng Shui βήμα-βήμα"


"Feng Shui και Πλούτος"


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας


Η εφαρμογη μας για το κινητο σου

Κατέβασε και εσύ την εφαρμογή μας για το κινητό σου "Ancient Greece Reloaded"