TheDome

ANCIENT GREECE RELOADED

ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΕΛΟΣ!... ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ!

100 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ, ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ


Σήμερον ημέρα πολλά περνάμε στη ζωή μας με αποτέλεσμα η δυστυχία και τα ψυχολογικά βάρη να έχουν κατακλίσει τις ζωές μας.

Δεν είναι τυχαίο που παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση σε: οικονομικά προβλήματα, προβλήματα στις σχέσεις, προβλήματα σε θέματα υγείας, προβλήματα στην ψυχολογία, να ακούμε συνεχώς εκφράσεις του τύπου: «ποιο το νόημα να ονειρεύομαι και να ελπίζω»… και πάει λέγοντας…

Συνεπώς σκεφτήκαμε να αντιστρέψουμε τούτη τη ροή και να συγκεντρώσουμε από πολλαπλές πηγές: συμβουλές, αποφθέγματα και προσεγγίσεις με γνώμονα του να επαναφέρουμε, όλοι μας, την υγεία, την ευτυχία και την επιτυχία στη ζωή μας.

Ο άνθρωπος δεν έχει πλαστεί για τη δυστυχία (ασχέτως αν κάποιοι προσπαθούν να μας οδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση) αλλά έχει πλαστεί για μεγαλεία και ευτυχία!

Αν κάποιοι από εσάς προτιμούν και μία «ορθόδοξη νότα» τότε λάβε υπόψη σου το εξής: Τι στιγμή που είμαστε καθ’ εικόνα και ομοίωση του Παντοδύναμου, πράγματα όπως δυστυχία, θλίψη κτλ. δεν χωράνε στην ζωή μας. Καιρός είναι να επιστρέψουμε στην αρχική μας, ανώτερη, κατάσταση!

Καθώς θα διαβάζεις το σημερινό άρθρο να θυμάσαι μόνο το εξής: Η επιλογή είναι δική σου!

ΟΚ…?! Ας προχωρήσουμε στο «ζουμί» του σημερινού μας άρθρου!

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Μια Αυστραλιανή νοσοκόμα που εργαζόταν στην παρηγορητική φροντίδα, κατέγραψε και δημοσίευσε σε βιβλίο, αυτά για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι όταν φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.

Η Bronnie Ware φρόντιζε για πολλά χρόνια ασθενείς που βρισκόταν στις τελευταίες εβδομάδες της ζωής τους, και κατέγραφε τις τελευταίες τους επιθυμίες στο blog ‘Inspiration and Chai’. Το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος, την οδήγησε στην έκδοση του βιβλίου ‘The Top Five Regrets of the Dying’.

Η Ware γράφει για την εκπληκτική καθαρότητα με την οποία βλέπουν και κρίνουν οι μελλοθάνατοι την ζωή τους, και πώς μπορούμε να διδαχτούμε από την γνώση που απέκτησαν.

Παρακάτω αναφέρονται οι πέντε κορυφαίοι λόγοι για τους οποίος όλοι αυτοί οι ασθενείς μετάνιωναν, καθώς και τι θα έκαναν διαφορετικά αν ξαναζούσαν την ζωή τους.


1. "Μακάρι να είχα την δύναμη να ζήσω την ζωή μου όπως πραγματικά ήθελα, και όχι όπως ήθελαν οι άλλοι."

Αυτή ήταν η πιο συνηθισμένη ευχή. Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει, και κοιτάνε πίσω, δεν είναι δύσκολο να δουν πόσα όνειρα τους έμειναν ανεκπλήρωτα. Οι περισσότεροι δεν είχαν εκπληρώσει ούτε τα μισά όνειρα τους, και είχε φτάσει η στιγμή να πεθάνουν γνωρίζοντας ότι αυτό οφειλόταν σε επιλογές που είτε είχαν κάνει, είτε δεν είχαν κάνει. Η υγεία προκαλεί εφησυχασμό, και πολύ λίγοι το συνειδητοποιούν αυτό, μέχρι τουλάχιστον να αρρωστήσουν βαριά.


2. "Μακάρι να μην εργαζόμουν τόσο σκληρά."

Αυτό ειπώθηκε από σχεδόν όλους οι άντρες που φρόντισε. Δεν έζησαν όσο ήθελαν τα παιδικά χρόνια των παιδιών τους, ούτε την συντροφικότητα της συζύγου τους. Επιπλέον αρκετές γυναίκες είπαν το ίδιο πράγμα.

Βέβαια οι περισσότερες γυναίκες είχαν μεγαλώσει σε παλιότερη εποχή, και δεν εργάζονταν. Όμως όλοι οι άντρες μετάνιωσαν που ξόδεψαν την ζωή τους στην επιδίωξη όλο και μεγαλύτερης επαγγελματικής επιτυχίας.

3. "Μακάρι να είχα τη δύναμη να εκφράζω τα συναισθήματά μου."

Πολλοί άνθρωποι καταπίεζαν τα συναισθήματά τους, προκειμένου να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τους άλλους. Ως αποτέλεσμα, συμβιβάστηκαν σε μία μέτρια ζωή, και ποτέ δεν έγιναν αυτό που πραγματικά ήθελαν. Πολλές ανίατες ασθένειες σχετίζονταν με την πικρία και την μνησικακία που κουβαλούσαν σε όλη τους την ζωή.


4. "Μακάρι να μην είχα απομακρυνθεί από τους φίλους μου."

Τις περισσότερες φορές οι ασθενείς δεν είχαν συνειδητοποιήσει πλήρως τα μεγάλα οφέλη μιας παλιάς καλής φιλίας, παρά μόνο όταν πλησίαζαν στο τέλος της ζωής τους. Πολλοί είχαν απορροφηθεί με τη δική τους ζωή και είχαν αφήσει παλιές καλές φιλίες να σβήσουν με την πάροδο των ετών. Τους προκαλούσε βαθιά λύπη που δεν είχαν αφιερώσει τον χρόνο και την προσπάθεια που άξιζαν αυτές οι φιλίες. Στον καθένα λείπουν οι φίλοι του, όταν πρόκειται να πεθάνει.


5. "Μακάρι να είχα επιτρέψει στον εαυτό μου να νιώσει πιο ευτυχισμένος."

Παραδόξως αυτό ήταν εκπληκτικά συνηθισμένο. Ελάχιστοι συνειδητοποιούν ότι η ευτυχία είναι επιλογή. Είχαν μείνει προσκολλημένοι σε παλιά πρότυπα και συνήθειες. Είχαν βολευτεί και είχαν τελματώσει σε ότι είχαν μάθει και θεωρούσαν οικείο. Ο φόβος της αλλαγής τους ανάγκαζε να προσποιούνται στους άλλους, αλλά και στον εαυτό τους, ότι ήταν πλήρεις. Όμως βαθιά μέσα τους λαχταρούσαν να απελευθερωθούν από αυτά τα δεσμά.


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας


10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Νομίζω πλέον ότι κάνουμε, ότι λέμε και ότι αλλάζουμε γίνεται για ένα και μόνο σκοπό …Την Ευτυχία!

Αυτήν κυνηγάμε …

Αυτήν αποζητάμε ….

Και για αυτήν ψαχνόμαστε όλοι με τον ένα με τον άλλο τρόπο ….. Το τι προσέγγιση έχει ο κάθε ένας είναι άσχετο …το μόνο σίγουρο είναι ότι οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν κάποια κοινά μεταξύ τους , και συνήθως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ασχολούνται καθόλου!!


1. Ηλικία

Τα γερατειά είναι ένα ψέμα !!!! Το είχε πει ο Deepak Chopra συμφωνώ και επαυξάνω !! Δεν είσαι ποτέ «πολύ μεγάλος» για να κυνηγήσεις τα όνειρα σου και δε χρειάζεται επειδή έχουμε μια άλφα ηλικία να είμαστε αδρανείς…. Η Ηλικία είναι ένας μύθος, ένα νούμερο …το τι νιώθεις μέσα σου είναι η πραγματική σου ηλικία!! Πως αισθάνεσαι ???

Το σημαντικότερο είναι να βλέπεις τη ζωή με ζωντάνια ….σε όλες τις ηλικίες…


2. Τι θα πουν οι άλλοι

Τι κακό και αυτό στο κόσμο …..μη κουνήσεις, μη πείς τίποτα …μη κάνεις …τι θα πουν οι άλλοι ….χεστηκα με το συμπάθειο τι θα πουν οι άλλοι …..

Οι άλλοι δεν είμαι εγώ και δικαιούνται να πουν ότι κατεβάσει η κεφάλα τους …εμένα όμως τι με νοιάζει ακριβώς???

Και ξέρω…..θα μου πείτε μα έλα σε ένα μικρό μέρος να δεις …μια κλειστή κοινωνία ….

Μένω σε μια εφτακλειστη κοινωνιουλα που δουλειά δεν έχουν «οι αλλοι» και κουτσομπολεύουν !! Από πρώτο χέρι έχω να πω ότι «οι αλλοι» ΠΑΝΤΑ με μαθηματική ακρίβεια θα βρουν κάτι να πουν Δοξα το Θεο!!!! Εγώ απλά παραμένω ΕΓΩ το Positive Junkie και ας πουν ότι θέλουν !!!


3. Η δουλειά

Δεν είσαι η δουλειά σου !!! Το να σε προσδιορίζει κάτι τέτοιο δε σε κάνει χαρούμενο σε περιορίζει. Θυμάμαι κάποτε γνώρισα μια κοπέλα και μετά το όνομα της μου είπε «Είμαι γιατρός» ….οκ …χαίρομαι και μπράβο σου αλλά στην ουσία ποια είσαι πραγματικά?

Εγώ θα έλεγα είμαι ο/η (βάλε το ονομά σου)... είμαι ένα τρελοκομείο... κάνω υπέροχα, ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα και περνάω τέλεια (στην ουσία γουστάρεις να είσαι ο εαυτός σου και σε όποιον αρέσει...) !!!

Όμως είναι λίγο ταμπού να αλλάξεις και να κάνεις κάτι άλλο …να μη σ’αρέσει που σπούδασες δικηγόρος ρε αδερφέ και να θες να φτιάχνεις κοσμήματα ….ή να θες να κάνεις κάτι που κατέχεις πολύ καλά αλλά να χρειάζεσαι καμιά δεκαριά πτυχία και μάστερ για να αποδείξεις τα αυτονόητα …..

πέταξε τις ταμπέλες …..είναι περιττές για χαρούμενους ανθρώπους….


4. Ο Φόβος

…και μετά ήρθε ο φόβος …..

Αυτός ο φόβος θεωρώ ότι μας κυριεύει και στην ουσία δεν ακούμε τη εσωτερική φωνή μας….φόβος για όλα…

Φόβος απόρριψης … (η τάδε με έθαψε πίσω από τη πλάτη μου …η κάρια )

Φόβος απότυχίας ….(αχ..δε μπορώ να το κάνω αυτό ….δε γίνεται …)

Φόβος επίτυχίας …(και άμα τα καταφέρω θα διαλυθεί το σύμπαν γύρω μου)

Φόβος ασφάλειας …(τι θα γίνει αν χάσουμε τη δουλειά μας , αν δεν έχουμε αρκετά λεφτά ,αν….αν …αν….)

Κάθε βήμα και φόβος ….οι φόβοι και οι περιορισμοί είναι ένα με τη διαπαιδαγώγηση μας …

….αλλά ένας χαρούμενος άνθρωπος λέει όχι στο φόβο , χαλαρώνει και εμπιστεύεται τη ροή της ζωής ….ξέρει τι φέρνει , ξέρει τι παίρνει πίσω ..κάποιος λόγος θα υπάρχει !!!


5. Ο αρνητισμός του κόσμου

Μα ρε συ, θα μου πεις …. Τι να κάνω δηλαδή που όλοι γύρω μου είναι μουντρουχομίζεροι ? Όλοι έχουν το ίδιο τροπάριο …

Άστα …δεν έχουμε λεφτά …..

Δουλίτσα λίγη ….

Ζόρια ….

Σκατά …..

Βάσανα …..

Καλά τώρα δηλαδή τι θέτε να μου πείτε ότι εμείς πλέουμε στα πλούτη ??? Και για αυτό γελάω και περνάω όμορφα και παίζω….και πίνω τους καφέδες μου…και καλώ και κόσμο στο σπίτι μου ….επειδή έχω και κότερο άμα θέτε να πάμε μια βόλτα???

Ή επειδή έχω διαλέξει να χαίρομαι ΟΛΑ αυτά που έχω !!!

Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι απλά εγώ πιστεύω πως είναι τζακούζι !!!! Πειράζω κανένανε????

Να πω και την αμαρτία μου …Δεν τους πιστεύω όλους που κλαίγονται πλέον έχει καταντήσει υπερβολή …..ο κάθε ένας έχει και για κάτι να κλαφτεί ….εδώ μέχρι και οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν το ίδιο βιολί είναι θέμα κουλτούρας να τολμήσω να πω ???

6. Οι Τοξικοί άνθρωποι

Εδώ είμαστε !! τοξικοί άνθρωποι ….ποιοι είναι ?

Είναι όλοι αυτοί που έχουμε γύρω μας κυρίως Φίλοι , γνωστοί , συγγενείς οι οποίοι μας γεμίζουν με αρνητισμό νον στοπ!

Η πραγματικότητα μας ΔΕΝ θα αλλάξει αν έχουμε άτομα γύρω μας που μας υπενθυμίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είμαστε χαρούμενοι …

Βάλε στη πρόθεση σου ΤΩΡΑ να έχεις χαρούμενους, υπέροχους θετικούς ανθρώπους στη ζωή σου !!! Που θα επαναλαμβάνετε και θα κουβεντιάζετε τα φανταστικά πράγματα που έχετε και όχι τις ελλείψεις της ζωής. Που θα γελάτε και θα χαίρεστε και στις αναποδιές!! Που ΔΕ θα σκάτε παρέα για ΟΛΑ!!!

Που θα περνάτε ΤΕΛΕΙΑ!!! Υπάρχουν σας λέω!!!!!!! Υπάρχουν !!!! Ούτε εγώ δε το πίστευα και πραγματικά λες και το σύμπαν με λυπήθηκε και μου έχει στείλει φανταστικούς φίλους που με στηρίζουν σε όλα όσα κάνω και λέω !!! Και αυτό είναι ΥΠΕΡΟΧΟ!!


7. Το παρελθόν και το μέλλον

Δεν έχουμε δηλαδή το παρόν να σκάμε προσθέτουμε το παρελθόν να μας στοιχειώνει και το μέλλον να μας αγχώνει !! Φανταστικά!!

Μα άμα σκάσω για το παρελθόν θα αλλάξει τίποτα? Θα πάω πίσω θα ξεπώ αυτό που είπα …ή θα ξεκάνω αυτό που έκανα?

ΟΧΙ!! Άρα ο σκοπός του να το σκέφτομαι ?? Μήπως…λέω μήπως κανένας ?

Ας μάθω από αυτό που έγινε και οκ προχωράμε μπροστά !!!

Αλλά μπροστά έχω το μέλλον Μέγα άγχος !!

Θυμάμαι σε μια φάση της ζωής μου έλεγα ότι ξέρω τι θα γίνει αύριο και μεθαύριο και παρά μεθαύριο….δεν είχα κανένα σασπενς καμία αλλαγή …στασιμότητα ….

Τα πήρα στο κρανίο λοιπόν σαν γνήσιο τρελοκομείο και τα άλλαξα όλα !!! Άλλαξα ζωή από τη μια μέρα στην άλλη !! Τώρα πια δε ξέρω τι θα γίνει ούτε αύριο ούτε μεθαύριο και Χαίρομαι !!! Διότι είμαι σίγουρη ότι θα έχει εκπλήξεις !!! Ουαου!!!!


8. Η Γκρίνια!

Πω …πωω γκρίνιααααααα….αυτή η γκρίνια είναι μαρτύριο ..δε παλεύεται..

Stop the γκρίνια NOW σου λεω!!!!

Έχω δώσει όρκο ότι δε θα γκρινιάζω ποτέ !! Ε..καλά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που έχω και απόλυτο δίκιο επιτρέπεται !!!

Αλλά αυτή η γκρίνια …η χωρίς λόγο …χωρίς αιτία …χωρίς σταματημό με κουράζει αφάνταστα !!!! …το Τοπ οφ δε Τοπ είναι το παράπονο με συνδυασμό γκρίνιας για πράγματα που έχεις πει καμιά 200αρια φορές αλλά Δεν έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΑ να αλλάξεις …και συνεχίζεις να τα λες …χωρίς να θες στην ουσία ο άλλος να σου προτείνει λύση και χωρίς να θες να κάνεις τη παραμικρή αλλαγή στη ζωή σου !!

Ο χαρούμενος άνθρωπος δεν ασχολείται με παράπονα ασχολείται με αλλαγές !!

Be γκρίνια free !!!

You can do it!!!


9. Οι Προσδοκίες

Η απλότητα είναι το νούμερο ΕΝΑ στη λίστα μου !! Όσο πιο απλά είναι τα πράγματα τόσο πιο χαρούμενος είσαι !! Να μην έχω προσδοκίες από κανένα και από τίποτα ….

Δε περιμένω τίποτα για αντάλλαγμα …

Δε περιμένω να αλλάξω τα πάντα για να γίνω χαρούμενος/η... ζω το τώρα και το ΤΩΡΑ έχει πάρα πολλά που με κάνουν χαρούμενο-η !

Φυσικά και το μετά θα έχει εξίσου υπέροχα αλλά αυτό είναι στις προθέσεις μου και όχι στις προσδοκίες μου!! Η πρόθεση μου είναι να ζήσω φαντασμαγορικές στιγμές αλλά εμπιστεύομαι και αυτό που θα μου ρθει !!

Απλά πράγματα …

10. Γενικά

Οι Χαρούμενοι άνθρωποι Δεν ασχολούνται γενικά με ανούσια και χαζά πράγματα ….σου πα μου πες ….με πήρες δε με πήρες ….μου μίλησες δε μου μίλησες ….τι είπες τι είπα …. Ποιος έκανε τι ….

Χαλαρότητα, απλότητα και να είσαι ο Εαυτός σου !!! Αυτό είναι Ευτυχία !!!

Life is Simple !!!!

Oooh So simple!!!


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη μας και σαφώς, μερικοί είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Οι υπόλοιποι βρίσκονται μεταξύ ευτυχίας, “είμαι καλά” και δυστυχίας, ανάλογα με την ημέρα. Σύμφωνα με την Psychology Today και όπως αναφέρει η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Sonja Lyubomirsky, “το 40% της ικανότητάς μας να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε”.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω μάθει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν κάποια χαρακτηριστικά και ορισμένες συνήθειες στη ζωή τους. Αλλά, επιτρέψτε μου να πω αυτό πριν τις αναφέρω: όλοι έχουμε κακές ημέρες και κακές εβδομάδες. Κανείς από εμάς δεν ζει την τέλεια ζωή και ακόμη και όταν όλα γίνουν άνω-κάτω κάποια στιγμή, δεν σημαίνει ότι έχουμε έρθει εδώ για να ζήσουμε μια ζοφερή και δυστυχισμένη ζωή.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ της ευτυχισμένης και της δυστυχισμένης ζωής είναι πόσο συχνά και για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να μείνει σε αυτές τις “κακές” μέρες.

Εδώ θα βρεις τα 7 χαρακτηριστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων...


1. Πιστεύουν ότι αν η ζωή δεν είναι καλή, μπορείς να την αλλάξεις.

Οι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο έχουν την τάση να ζουν τις δυσκολίες γεμάτοι περιέργεια και όχι με την νοοτροπία του θύματος. Αναλαμβάνουν την ευθύνη τους για την κατάσταση και εστιάζουν στο πώς θα ξεπεράσουν τα δύσκολα το συντομότερο δυνατό. Η επιμονή στην επίλυση των προβλημάτων αντί της διαμαρτυρίας γι’ αυτό που “έτυχε” είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των ευτυχισμένων ανθρώπων. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν τους εαυτούς τους ως θύματα των περιστάσεων και μένουν κολλημένοι στο “κοίτα, τι συνέβη σε μένα τώρα” ή στο “όλα σε μένα τυχαίνουν”, αντί να αναζητούν τρόπους για να φύγουν από αυτό που τους αναστάτωσε τη ζωή και να μεταπηδήσουν στην άλλη πλευρά της.


2. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι αξίζουν την εμπιστοσύνη τους

Δεν θα διαφωνήσω ότι ένα ισορροπημένο και υγιές κριτίριο για την εμπιστοσύνη είναι σημαντικό, όμως οι περισσότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι εμπιστεύονται τους άλλους. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι, εκεί έξω, επιθυμούν το καλό τους και όχι το κακό τους. Είναι ανοιχτοί και φιλικοί με όσους συναντούν, συμβάλλουν στο να ενδυναμωθεί το πνεύμα της “κοινότητας” και ανταποκρίνονται στους άλλους με καλοσύνη και ευγένεια. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι εκφράζουν διαρκώς δυσπιστία και καχυποψία στους άλλους και θεωρούν ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς ποτέ κάποιον που δεν ξέρεις. Είναι αυτή η συμπεριφορά που σιγά-σιγά κλείνει τις πόρτες και περιορίζει τον κοινωνικό κύκλο, απομονώνει και ανακόπτει οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης με άλλους ανθρώπους.


3. Εστιάζουν σε αυτό που είναι σωστό και όχι στο λάθος.

Αν κάτι θα βρεις σε αφθονία σε αυτόν τον κόσμο είναι τα λάθη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό και μάλλον και κανένας τρόπος για να τα αποφύγουμε. Ωστόσο, οι δυστυχισμένοι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια σε όσα σωστά συμβαίνουν και επικεντρώνονται μόνο στα λάθη. Είναι εύκολο να τους εντοπίσει κανείς, από μία και μόνο φράση: “Ναι, αλλά…” Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν επίγνωση των προβλημάτων και των δυσκολιών που υπάρχουν στη ζωή, αλλά προτιμούν να στρέφουν το βλέμμα στα καλά που συμβαίνουν. Μια εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι: ο δυστυχισμένος άνθρωπος αντί να χρησιμοποιεί και τα δύο μάτια του για να βλέπει αυτά που συμβαίνουν, κλείνει το ένα, ώστε τα καλά να μην του αποσπάσουν την προσοχή από τα στραβά. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την όρασή τους για να αναπτύξουν μια προοπτική.


4. Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους και δεν δίνουν χώρο στη ζήλια και το φθόνο.

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ευτυχία του άλλου κλέβει από τη δική τους τύχη. Με λίγα λόγια, ποτέ δεν θα ευχαριστηθούν, γιατί διαρκώς θα συγκρίνουν την δική τους τύχη με την τύχη του διπλανού. Αυτό, μαθηματικά, οδηγεί στη ζήλια και στη δυσαρέσκεια. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν ότι τα καλά που τους συμβαίνουν είναι ένα σημάδι ότι μπορούν να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο, να ελπίζουν, να φιλοδοξούν και τελικά να πετύχουν όσα θέλουν. Επίσης, θεωρούν ότι μια καλή ιδέα ή μια αποτελεσματική στρατηγική δεν μπορεί να κλαπεί από κανέναν. Πιστεύουν στις απεριόριστες δυνατότητες, στις ευκαιρείες και δεν κολλάνε στη σκέψη ότι κάποιος μπορεί να τους περιορίσει.

5. Δεν προσπαθούν διαρκώς να ελέγξουν τη ζωή τους.

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του “προσπαθώ να πετύχω τους στόχους μου” και του “ελέγχω απόλυτα τη ζωή μου”. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι σχεδιάζουν και κάνουν καθημερινά βήματα και δράσεις που τους φέρνουν πιο κοντά σε όσα θέλουν στη ζωή, συνειδητοποιώντας, στο τέλος της ημέρας, ότι μπορούν να ελέγξουν πολύ λίγα πράγματα ή ότι δεν μπορούν να ελέγξουν αυτό που η ζωή μπορεί να φέρει στο δρόμο τους. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι τρώνε το χρόνο τους καταστρώνοντας σχέδια για το πως θα μπορέσουν να προβλέψουν όλα όσα θα συμβούν και καταρρέουν μόλις η ζωή φέρει κάτι απρόοπτο, το οποίο δεν μπόρεσαν να προβλέψουν. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι διατηρούν τη συγκέντρωσή τους σε αυτό που θέλουν να πετύχουν, έχοντας παράλληλα την ικανότητα να παρακολουθούν και να συντονίζονται με τη φυσική ροή των πραγμάτων, έτσι δεν συνθλίβονται όταν η ζωή τούς “προφέρει” μια ανατροπή.


6. Αρνούνται να οραματιστούν το μέλλον τους με φόβο και ανησυχία.

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι γεμίζουν το μυαλό τους με σκέψεις για ό,τι θα μπορούσε να πάει στραβά και όχι με ό,τι θα μπορούσε να πάει καλά. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι επιτρέπουν στον εαυτό τους να ονειροπολεί, προσφέροντας μια υγιή δόση αυταπάτης. Οι δυστυχισμένοι γεμίζουν τη ζωή τους με ανασφάλειες και φόβους. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, φυσικά, βιώνουν την ανησυχία και το φόβο, αλλά διακρίνουν το όριο μεταξύ αυτού που νιώθουν και αυτού, που στην πραγματικότητα, συμβαίνει. Όταν ο φόβος και η ανησυχία έρχονται μπροστά τους, αναζητούν μια δράση που θα τους βγάλει από αυτή τη ζώνη. Αν δεν τα καταφέρουν, αφήνουν το φόβο να περάσει, χωρίς να τους καταβάλει.


7. Μένουν μακριά από παράπονα και κουτσομπολιά.

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι κατοικούν στο παρελθόν. Γυρίζουν γύρω από όσα έχουν συμβεί παλιά, όσα πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, τις δύσκολες μέρες. Και μόλις αυτή η συζήτηση εξαντληθεί, αντί να κοιτάξουν μπροστά…στρέφουν το βλέμμα στη ζωή του διπλανού τους, σε όσες “συμφορές” έχουν βρει τους άλλους. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν στο τώρα και ονειρεύονται το μέλλον. Υπάρχουν άνθρωποι που σκορπούν αυτή τη θετική ενέργεια αμέσως μόλις μπουν σε ένα χώρο. Δείχνουν ενθουσιασμό για τους στόχους τους, είναι ευγνώμονες για ό,τι έχουν και δουλεύουν συστηματικά και εντατικά για τα όνειρά τους.

ΔΕΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!

“Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και την ευτυχία, είναι ο εαυτός μας”. Κανένας μας δεν είναι τέλειος. Θα κολυμπήσουμε με όλους τους τρόπους στη ζωή. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα ξοδέψουμε κολυμπώντας κόντρα ή πόσο γρήγορα θα επιλέξουμε να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση των στόχων μας. Η καθημερινή εξάσκηση των 7 συνηθειών των ευτυχισμένων ανθρώπων, αυξάνει τις πιθανότητες να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε για εμάς και τη ζωή μας. Το κλειδί, είναι να είμαστε επικεντρωμένοι στους στόχους μας, κρατώντας ‘χώρο’ για τις αναποδιές, χωρίς αυτό να μας φέρνει σε κατάσταση κατέρρευσης, μιας και τα στραβά πάνε πάντα μαζί με τα καλά.

Το να πηγαίνεις με τη ροή, είναι το πιο αποτελεσματικό Plan B! Περπάτησε, πέσε, σήκω, περπάτησε πάλι. Αυτό θα γίνει πολλές φορές στη ζωή.

Εσύ είσαι ο μόνος που επιλέγεις αν θα σηκωθείς και αν θα περπατήσεις πάλι!!!


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Όταν η ζωή γίνεται δύσκολη και αγχωτική, ξεχνάμε ότι θα έπρεπε να θυμόμαστε, και θυμόμαστε ότι θα έπρεπε να ξεχνάμε. Η παρακάτω λίστα μας θυμίζει χρήσιμα πράγματα για δύσκολους καιρούς.

1. Δεν γνωρίζεις πόσο πραγματικά δυνατός είσαι. Θα το καταλάβεις όταν η δύναμη που έχεις θα είναι η μοναδική επιλογή σου.

2. Δεν γίνεται να αλλάξετε κάτι που αρνείστε ν’ αντιμετωπίσετε.

3. Το να κλάψεις δεν σημαίνει ότι είσαι αδύναμος. Είναι σημάδι ότι είσαι ζωντανός και γεμάτος ενέργεια.

4. Δεν έχει σημασία πόσα λάθη έχετε κάνει ή πόσο αργά προοδεύετε. Το βέβαιο είναι ότι προηγείστε απ’ όλους αυτους που δεν προσπαθούν.

5. Η ζωή δεν είναι για να περιμένεις να κοπάσει η καταιγίδα, αλλά για να μάθεις να χορεύεις στη βροχή.

6. Κάποιες φορές καλό είναι να κοιτάξτε τον εαυτό σας απο μακριά, για να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά.

7. Ποτέ μην επιτρέψετε την επιτυχία να σας ξεμυαλίσει, και ποτέ μην επιτρέψετε την αποτυχία να σας αποκαρδιώσει.

8. Θα πρέπει να πολεμήσετε τις άσχημες ημέρες, για να απολαύστε καλές ημέρες στη ζωή σας.

9. Η ζωή σας επηρεάζεται κατά 10% από ότι σας συμβαίνει, και 90% από το πώς αντιδράτε σε ότι σας συμβαίνει.

10. Μπορείτε να μάθετε πολλά από τα λάθη σας, αρκεί να μην αρνείστε να τα δείτε.

11. Σταματήστε να ασχολείστε με το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας. Δεν είναι σημαντικό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς αισθάνεστε εσεις για τον εαυτό σας.

12. Όταν σταματήσετε να κυνηγάτε τα λάθος πράγματα, θα δώσετε την ευκαιρία στα σωστά πράγματα να σας βρουν.

13. Πρέπει να αποδεχτείτε ότι κάποια πράγματα δεν θα γίνουν ποτέ δικά σας και να μάθετε να εκτιμάτε αυτά που έχετε.

14. Μην φοβάστε να ξεβολευτείτε. Καποες από τις καλύτερες εμπειρίες κι ευκαιρίες στη ζωή σας, θ’ αποκαλυφθούν μόνο αν δεν διστάσετε να χάσετε την βόλεψη σας.

15. Πάντα θα υπάρχουν μικρά προβλήματα να μας ενοχλούν. Το μυστικό είναι να τους δίνουμε την μικρή βαρύτητα που τους αναλογεί.

16 Το να περιτριγυρίζεστε από θετικούς και αγαπητούς ανθρώπους είναι το ήμισυ για να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή.

17. Ξοδεψτε περισσότερο χρόνο με εκείνους που σας κάνουν να χαμογελάτε και λιγότερο χρόνο με εκείνους που σας κάνουν να νιώθετε πίεση χωρίς σημαντικό λόγο.

18. Υπάρχουν μερικές ανεκτίμητες χαρές στη ζωή όπως μια καλή συζητηση, ένα καλό βιβλίο, μια καλή βόλτα, μια ζεστή αγκαλιά, ένα ειλικρινες χαμόγελο, ή ένας καλός φίλος.

19. Μη στέκεστε στο παρελθόν και μην ανησυχείτε διαρκώς για το μέλλον. Η στιγμή περνά και χάνεται. Ζήστε τη.

20. Για να γινουμε δημιουργικοι, θα πρέπει να διώξουμετο φόβο μήπως κάνουμε κάποιο λάθος.

21. Το να μη συμβαίνει ότι επιθυμείτε, κάποιες φορές αποδεικνύεται καλό.

22. Αν είστε παθιασμένοι με κάτι, κυνηγήστε το. Μην σας επηρεάζουν αρνητικά οι άλλοι.

23. Η καλύτερη εκδίκηση είναι να είστε ευτυχείς. Οι εχθροί σας θα απογοητεύονται όταν σας βλέπουν να χαμογελάτε.

24. Μείνετε θετικοί όταν ο αρνητισμός κυριαρχεί γύρω σας. Χαμογελάστε όταν οι άλλοι συνοφρύωνονται. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε τη διαφορά.

25. Εάν κάποιος θέλει να γίνει μέρος της ζωής σας, θα προσπαθήσει να το καταφέρει. Δεν χρειάζεται να διαθέσετε χώρο στην καρδιά σας για ανθρώπους που δεν προσπαθούν να το πετύχουν.

26. Συναισθήματα, καλά και κακά, πάντα έρχονται και παρέρχονται.

27. Μην σπαταλάτε ενέργεια για το παρελθόν.

28. Δεν πειράζει να θυμώνετε. Πειράζει να είστε σκληροί και κακοί με τους άλλους.

29. Μην προσεύχεστε όταν βρέχει, αν δεν προσεύχεστε όταν λάμπει ο ήλιος.

30. Το μόνο λάθος σας που πρέπει να σας ενοχλήσει πραγματικά, είναι η επιλογή να μην κάνετε τίποτα επειδή φοβάστε το λάθος.

31. Ο χρόνος είναι πιο πολύτιμος από τα χρήματα. Υλικά αγαθά θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήστε στο μέλλον, ο χρόνος όμως δεν γυρνάει πίσω.

32. Η ζωή θα είναι πιο ευχάριστη αν σταματήσετε να προσπαθείτε να είστε ευχάριστοι, και απλώς είστε ο εαυτός σας.

33. Θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, και όχι όπως θα θέλαμε ή ελπίζουμε ή φανταζόμαστε ότι είναι.

34. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για το άγχος. Ανακαλύψτε παντού λόγους να χαμογελάστε.

35. Αν θέλετε να νιώστε πλούσιος, απλά μετρήστε όλα τα σημαντικά πράγματα που έχετε και δεν μπορούν να αγοραστούν με χρήματα.

36. Το να συγχωρέσετε εσείς τον εαυτό σας, είναι πολύ πιο σημαντικό από το να σας συγχωρέσουν οι άλλοι.

37. Αν ήταν εύκολο όλοι θα πετύχαιναν. Το να καταφέρεις σημαντικά πράγματα απαιτεί σκληρή δουλειά, όμως αξίζει τον κόπο.

38. Θα πρέπει να αναζητάτε τις ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες σπάνια έρχονται να χτυπήσουν την πόρτα κάποιου που δεν τις επιδιώκει.

39. Λέγοντας «όχι» εκεί που πρέπει, κερδίζετε χρόνο και πόρους που απαιτούνται για να πείτε “ναι” στις κατάλληλες ευκαιρίες.

39. Εάν αφιερώνετε το 80% του χρόνου σας γύρω από το πρόβλημα και μόνο το 20% για τη λύση, τι νομίζετε ότι θα συμβεί;

40. Τα προβλήματα σας δίνουν την ευκαιρία να μάθετε και να αποκτήστε εμπειρίες.

41. Σε περιόδους μεγάλης κρίσης, το καλύτερο είναι να στρέψετε το θυμό και την απογοήτευση σας σε κάτι θετικό.

42. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ανεξαρτήτως των δυσκολιών, η ζωή συνεχίζεται.

ΕΠΙΣΗΣ: 8 + 4 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ

Τις δύσκολες στιγμές που θα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να αποκτήσετε ξανά κίνητρο στη ζωή σας, να θυμάστε τα εξής:


1. Ο πόνος αποτελεί τρόπο εξέλιξης.

Μερικές φορές η ζωή μπορεί να σας κλείνει κάποιες πόρτες διότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσετε μπροστά. Αυτό είναι κάτι θετικό, επειδή πιθανόν να μην πηγαίνατε παρακάτω, εκτός κι αν οι περιστάσεις σας ανάγκαζαν να το κάνετε. Όταν περνάτε δύσκολα, θυμηθείτε ότι ο πόνος δεν έρχεται χωρίς λόγο. Αφήστε πίσω σας ό,τι σας έκανε κακό, αλλά μην ξεχάσετε ποτέ τι σας δίδαξε. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες, δεν σημαίνει ότι έχετε αποτύχει. Κάθε επιτυχία απαιτεί να δώσετε έναν αγώνα. Το καλό πράγμα αργεί, γι’ αυτό να έχετε υπομονή και να παραμείνετε αισιόδοξοι και στο τέλος θα γίνουν όλα, απλώς ίσως όχι αμέσως. Να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου: ο πόνος που σας πληγώνει και ο πόνος που σας αλλάζει. Όταν, αντί να αντιστέκεστε, δέχεστε τη ζωή όπως είναι, και τα δύο είδη μπορούν να σας βοηθήσουν να εξελιχτείτε.


2. Τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά.

Κάθε φορά που βρέχει, η βροχή ύστερα από λίγο σταματά. Κάθε φορά που πληγωνόμαστε, οι πληγές θα επουλωθούν. Μετά το σκοτάδι υπάρχει πάντα φως – αυτό πρέπει να το θυμόμαστε κάθε μέρα, αλλά συχνά το ξεχνάμε και νομίζουμε ότι η νύχτα θα διαρκέσει για πάντα. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί, διότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

Έτσι λοιπόν, αν τα πράγματα σήμερα είναι καλά απολαύστε το, γιατί ούτε αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αν τα πράγματα είναι άσχημα, μην στενοχωριέστε γιατί οι δυσκολίες είναι προσωρινές. Το γεγονός ότι έχετε προβλήματα αυτή τη στιγμή ή κάτι σας απασχολεί, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάτε. Κάθε στιγμή που περνά σας δίνει μια νέα αρχή και ένα νέο τέλος. Κάθε δευτερόλεπτο κερδίζετε μια δεύτερη ευκαιρία. Απλώς πρέπει να δέχεστε ό,τι σας προσφέρεται και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε (διαβάστε το βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ με τίτλο «Η τελευταία διάλεξη» του Randy Pausch).


3. Η στενοχώρια και η γκρίνια δεν αλλάζουν τίποτα.

Όσοι διαμαρτύρονται περισσότερο, καταφέρνουν τα λιγότερα. Είναι πάντα προτιμότερο να προσπαθείτε να κάνετε κάτι σπουδαίο και να αποτύχετε, παρά να μην κάνετε τίποτα και να πετύχετε. Αν δεν πετύχετε, δεν χάνετε τίποτα. Χαμένοι είστε όταν δεν κάνετε τίποτα αλλά παραπονιέστε γι’ αυτό. Αν πιστεύετε σε κάτι, συνεχίστε να προσπαθείτε. Μην αφήνετε τις σκιές του παρελθόντος να μαυρίσουν το παράθυρο που ανοίγεται στο μέλλον σας. Αν ξοδεύετε το σήμερα γκρινιάζοντας για το χθες, δεν θα κάνετε το αύριο πιο φωτεινό. Αντί γι’ αυτό αντιδράστε κι αφήστε όσα έχετε μάθει να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο που ζείτε. Κάντε αλλαγές και μην κοιτάξετε πίσω ποτέ.

Ανεξαρτήτως από το τι μπορεί να συμβεί μακροπρόθεσμα, να θυμάστε ότι η αληθινή ευτυχία έρχεται μόνο όταν σταματήσετε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματά σας και αρχίσετε να νιώθετε ευγνώμονες για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε.


4. Τα σημάδια από τις πληγές σας είναι τα σύμβολα της δύναμής σας.

Ποτέ να μην ντρέπεστε για τα σημάδια που σας άφησε η ζωή. Μια ουλή σημαίνει ότι το πρόβλημα έφυγε και η πληγή έκλεισε. Σημαίνει ότι νικήσατε τον πόνο, πήρατε ένα μάθημα, γίνατε πιο δυνατοί και προχωρήσατε μπροστά. Μια ουλή είναι η μόνιμη επιβεβαίωση της νίκης σας και πρέπει να είστε υπερήφανοι. Μην την αφήνετε να σας κρατήσει όμηρο και να σας γεμίσει τη ζωή με φόβο. Δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τα σημάδια, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο αντίληψής σας. Μπορείτε να αρχίσετε να τα βλέπετε ως ένδειξη δύναμης και όχι πόνου.

O Πέρσης ποιητής και δάσκαλος θεολογίας και δικαίου Jalaluddin Rumi είπε κάποτε ότι η πληγή είναι το μέρος απ’ όπου μπαίνει το φως. Τίποτα δεν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια. Μέσα από τις δοκιμασίες αναδείχτηκαν οι δυνατότερες ψυχές. Οι πιο ισχυροί χαρακτήρες σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο σφραγίστηκαν με σημάδια. Δείτε τα ως μια ένδειξη ότι πετύχατε, επιζήσατε και έχετε αυτά τα σημάδια να το αποδεικνύουν! Είναι μια ευκαιρία να γίνετε ακόμα πιο δυνατοί.

5. Κάθε μικρός αγώνας είναι ένα βήμα μπροστά.

Στη ζωή υπομονή δεν σημαίνει αναμονή. Είναι η ικανότητα να διατηρήσετε μια σωστή στάση ζωής ενώ κοπιάζετε αδιάκοπα για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας γνωρίζοντας ότι η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε αποφασίσει να προσπαθήσετε, αφιερώστε χρόνο και φτάστε μέχρι το τέλος. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να ξεκινήσετε. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις ισορροπίες και τις ανέσεις σας για ένα διάστημα και ίσως ακόμη και τον τρόπο σκέψης σας σε κάποιες περιπτώσεις. Μπορεί ακόμα να χρειαστεί να σταματήσετε να τρώτε ή να κοιμάστε όπως είχατε συνηθίσει στο παρελθόν κι αυτή η κατάσταση να διαρκέσει για εβδομάδες. Σημαίνει ότι πρέπει να υπερβείτε τα όριά σας και να βρίσκεστε συνεχώς σε εγρήγορση. Σημαίνει ότι ίσως πρέπει να θυσιάσετε τις προσωπικές σας σχέσεις, να δεχτείτε λοιδορίες από τους συναδέλφους σας, ακόμα και να περάσετε πολύ χρόνο μόνοι σας. Η απομόνωση όμως είναι ένα δώρο που κάνει τα σπουδαία πράγματα να γίνουν αληθινά. Σας δίνει τον χώρο που χρειάζεστε για να δράσετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια δοκιμασία για την αποφασιστικότητα και τη θέλησή σας.

Αν θέλετε κάτι πραγματικά, μπορείτε να το κάνετε παρά τις αποτυχίες, την απόρριψη και τις συνθήκες. Κάθε βήμα μπροστά θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι ο αγώνας δεν είναι κάτι που βρίσκεται στον δρόμο σας, είναι ο δρόμος αυτός καθαυτός. Αξίζει όμως τον κόπο, γι’ αυτό αν σκοπεύετε να προσπαθήσετε φτάστε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο…δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι ζωντανός (από το βιβλίο «1.000 μικρά πράγματα που οι ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά», κεφάλαιο «Στόχος και επιτυχία», 1,000 Little Things Happy, Successful People Do Differently).


6. Η αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

Όταν περιβάλλεστε από αρνητικότητα, εσείς να παραμείνετε θετικοί. Όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας αποθαρρύνουν, χαμογελάστε. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό και την προσήλωσή σας. Όταν οι άνθρωποι γύρω σας φέρονται άσχημα, παραμείνετε ο εαυτός σας. Μην αφήσετε ποτέ τη δυσαρέσκεια κάποιου να αλλάξει αυτό που είστε. Μην παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά, ακόμα κι αν έτσι φαίνονται. Σπάνια η αιτία που οι άνθρωποι κάνουν πράγματα είστε εσείς. Η πραγματική αιτία συνήθως βρίσκεται σε αυτούς.

Πάνω απ’ όλα, μην αλλάξετε ποτέ μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσετε κάποιον που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Αλλάξτε γιατί έτσι θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι με πιο φωτεινό μέλλον. Οι άνθρωποι θα κάνουν κριτική ανεξαρτήτως από το τι πράξετε ή πόσο καλά θα το πράξετε. Να ενδιαφερθείτε για τον εαυτό σας πρώτα, προτού ενδιαφερθείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν πιστεύετε πολύ σε κάτι, μην φοβηθείτε να αγωνιστείτε γι’ αυτό. Η μεγαλύτερη δύναμη πηγάζει όταν υπερνικάτε αυτό που οι άλλοι θεωρούν αδύνατο.

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε μονάχα μία φορά. Έτσι είναι τα πράγματα. Γι’ αυτό, κάντε ό,τι σας δίνει χαρά και συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε συχνά.


7. Αυτό που είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει.

Η αληθινή δύναμη έρχεται όταν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κλάψετε και να διαμαρτυρηθείτε, αλλά εσείς προτιμάτε να χαμογελάσετε και να εκτιμήσετε τη ζωή σας. Υπάρχουν κρυμμένες ευλογίες σε κάθε αγώνα που έχετε να αντιμετωπίσετε, αλλά θα πρέπει να ανοίξετε την καρδιά και το μυαλό σας για να τις δείτε. Δεν γίνεται να αναγκάσετε τα πράγματα να συμβούν βασανίζοντας τον εαυτό σας προσπαθώντας ξανά και ξανά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αφήσετε τις καταστάσεις να κυλήσουν μόνες τους και να συμβεί αυτό που είναι γραφτό.

Τελικά, αγαπώ τη ζωή μου σημαίνει εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου, αρπάζω τις ευκαιρίες, χάνω και βρίσκω την ευτυχία, φυλάω τις αναμνήσεις μου και μαθαίνω από τις εμπειρίες μου. Είναι ένα μακρύ ταξίδι και πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αναρωτιέστε και να αμφιβάλλετε σε κάθε σας βήμα. Χαμογελάστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ζήστε συνειδητά την κάθε στιγμή και απολαύστε τη ζωή σας όπως κι αν έρχεται. Μπορεί να μην φτάσετε ακριβώς εκεί που σκοπεύατε να πάτε, αλλά τελικά θα φτάσετε εκεί όπου θα έπρεπε να είστε (διαβάστε περισσότερα στο βιβλίο «Για μια νέα ζωή», A New Earth ).


8. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να προσπαθείτε.

Μην φοβάστε να κάνετε ξανά κάποια πράγματα – να προσπαθήσετε ξανά, να αγαπήσετε, να ζήσετε και να ονειρευτείτε. Μην αφήσετε ένα σκληρό μάθημα που σας έδωσε η ζωή να σκληρύνει και την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα συχνά έρχονται μέσα από τις χειρότερες στιγμές και από τα χειρότερα λάθη. Υπάρχουν στιγμές που οτιδήποτε που θα μπορούσε να πάει στραβά όντως πηγαίνει στραβά και εσείς νιώθετε ότι θα κολλήσετε σε αυτό το αδιέξοδο για πάντα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Όταν φτάσετε σε σημείο να θέλετε να εγκαταλείψτε την προσπάθεια, να θυμάστε ότι συχνά τα πράγματα πρέπει να στραβώσουν πριν γίνουν έτσι όπως πρέπει. Μερικές φορές πρέπει να περάσετε τα χειρότερα για να βρείτε τα καλύτερα.

Η ζωή είναι σκληρή, είναι αλήθεια, εσείς όμως είστε πιο σκληροί. Βρείτε τη δύναμη να γελάτε κάθε μέρα. Βρείτε το θάρρος να αισθάνεστε διαφορετικά, αλλά όμορφα. Ψάξτε μέσα στην καρδιά σας και κάντε τους άλλους να χαμογελούν κι αυτοί. Μην αγχώνεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Ζήστε απλά και δώστε αγάπη απλόχερα, μιλήστε με ειλικρίνεια, εργαστείτε με όρεξη. Και ακόμα κι αν αποτύχετε κάπου, συνεχίστε να προσπαθείτε και να εξελίσσεστε.


9. Κόψε τα «θα 'πρεπε».

Ούτε «θα ‘πρεπε» να αδυνατίσεις, ούτε να βγαίνεις έξω περισσότερο, ούτε να είσαι πιο ευχάριστος άνθρωπος, ούτε τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι αυτό που θέλεις. Οπότε, ο σωστός τρόπος έκφρασης είναι «θέλω να [αδυνατίσω/ βγαίνω έξω περισσότερο/ είμαι πιο ευχάριστος άνθρωπος]». Κι αυτό, μόνο αν το θέλεις.


10. Μην κουβαλάς μαζί σου τη δουλειά στο σπίτι, και το ανάποδο.

Μπορεί να είναι ευκολότερο να το λες απ’ ό,τι να το κάνεις, είναι όμως πολύ σημαντικό. Δώσε το 100% της προσοχής σου στον χώρο, τα γεγονότα και τους ανθρώπους με τους οποίους βρίσκεσαι την δεδομένη στιγμή, και μην αφήνεις το μυαλό σου να ξεστρατίζει στα προβλήματα της δουλειάς/ τα capital controls/ τον χτεσινοβραδινό καυγά με τη μαμά σου. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι περίοδοι που είσαι ερωτευμένος και δεν μπορείς να μαζέψεις το μυαλό σου –καταλαβαίνουμε. Ως ερωτευμένος είσαι ούτως ή άλλως ευτυχισμένος, οπότε δεν πειράζει.


11. Γέλα.

Κανόνισε να βλέπεις πιο συχνά τους φίλους σου που σε κάνουν να γελάς, ρίξε μερικά αστεία παραπάνω στις συζητήσεις σας, πήγαινε να δεις μια καλή κωμωδία στο θέατρο ή στο σινεμά. Κι αν όλα τα άλλα αποτύχουν (γιατί είναι και δύσκολες οι εποχές που ζούμε) υπάρχουν πάντα τα βίντεο με αστεία ζωάκια στο YouTube.


12. Θυμήσου ότι οι αρνητικές σου σκέψεις δεν είναι γεγονότα.

Είναι απλά σκέψεις. Τις περισσότερες φορές, είναι και λάθος.


Πήγαινε: στην Αρχή της Σελίδας

100 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!

Ποιό είναι το ζητούμενο της ζωής; Μα φυσικά η ευτυχία… Είναι αυτό που απεγνωσμένα ψάχνουμε, αυτό που πασχίζουμε να κατακτήσουμε κι ελπίζουμε να κρατήσουμε για πάντα. Τι εστί όμως ευτυχία και πώς μπορούμε να την κερδίσουμε; Μήπως ήρθε η ώρα να επικεντρωθείς σε όσα πραγματικά αξίζουν; Σου δίνουμε έναν οδηγό…

Οδηγός ευτυχίας (Με άλλα λόγια θα σε πήξουμε στην ευτυχία, θες δε θες… ΤΕΛΟΣ! Χοχοχο)


1. Δεν έχει σημασία πόσα έχουμε αλλά πόσο διασκεδάζουμε! Αυτό είναι ευτυχία.

2. Πάτα το «play» για τις στιγμές, την παύση για τις αναμνήσεις, το «stop» για τον πόνο και το replay για την ευτυχία.

3. Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένη, γίνεσαι! Όλα είναι θέμα θέλησης.

4. Μια ευτυχία υπάρχει μόνο στη ζωή: ν΄αγαπάς και ν΄αγαπιέσαι.

5. Αν είσαι συνεπής σε όσα θέλεις, όσα λες κι όσα πράττεις, τότε ΝΑΙ είσαι ευτυχισμένη!

6. Όλα είναι στο μυαλό. Νιώσε ευτυχισμένη για να γίνεις.

7. Μην περιμένεις από τους άλλους να χαρούν για εσένα. Η ευτυχία είναι προσωπικό ζήτημα.

8. Μην κλαις για κάτι που τελειώνει. Να χαίρεσαι επειδή συνέβη!

9. Μη σπαταλάς την ενέργειά σου σε αρνητικές σκέψεις. Μάθε να νοιάζεσαι για εσένα.

10. Μη ξεχνάς να ονειρεύεσαι. Χωρίς όνειρο δεν υπάρχει ελπίδα και χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει ζωή, ούτε ευτυχία φυσικά.

11. Μην αφήνεις το παρελθόν να σε στοιχειώνει

12. Μην αφήνεις το άγχος για το μέλλον να καταστρέφει την ευτυχία του παρόντος.

13. Η ζωή είναι ωραία όταν χαμογελάς

14. Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία αλλά μπορούν να το κάνουν τ΄απλά πράγματα στη ζωή

15. Νιώσε τη λιακάδα μέσα στη ψυχή σου. Είναι ο μόνος τρόπος για να ευτυχίσεις

16. Ο ευτυχισμένος άνθρωπος είναι αυτός που έχει μάθει να βλέπει τη ζωή από σωστή οπτική γωνία. Να το θυμάσαι.

17. Σκέψου θετικά κι ας δείχνουν όλα μαύρα

18. Φέρε μόνη σου την αλλαγή στη ζωή σου, μην περιμένεις το μάνα εξ ουρανού

19. Κι άλλο κίνητρο: Η ευτυχία σε κάνει όμορφη! Δύο σε ένα δηλαδή…

20. Βρες χρόνο για να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Μόνο έτσι θα νιώθεις ζωντανή κι ευτυχισμένη.

21. Διασκέδασε σήμερα κιόλας. Μην αφήνεις την ευτυχία να περιμένει.

22. Όταν η ευτυχία κάποιου άλλου είναι και δικιά σου, αυτό είναι αγάπη. Έχεις βρει το ζητούμενο στη ζωή, νιώσε χαρά.

23. Γέλα δυνατά, βροντερά, τσιριχτά, όπως θέλεις. Το γέλιο είναι χαρά.

24. Αν είσαι τόσο απασχολημένη που δε βρίσκεις χρόνο να χαμογελάσεις, απλά είσαι απασχολημένη να παραμένεις δυστυχής. Άλλαξέ το όσο είναι νωρίς.

25. Ζήσε τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις και μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις τύψεις γι΄αυτό,

26. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα… Η ζωή είσαι σαν παραμύθι με τέλος ευχάριστο. Με αυτό να βαδίζεις κι όλα θα πάνε καλά.

27. Αν περνάς όλη σου τη ζωή περιμένοντας την καταιγίδα, δε θα ενθουσιαστείς ποτε με τη λιακάδα.

28. Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο και πιο ισχυρό από ένα πλατύ χαμόγελο που ξεπροβάλει μετά από ένα δάκρυ. Στη ζωή υπάρχουν λύπες αλλά πρέπει να μάθουμε να προχωράμε.

29. Η έλλειψη χιούμορ δε σε κάνει σοβαρή αλλά δυτσυχισμένη.

30. 20 χρόνια μετά θα νιώθεις απογοητευμένη για όσα δεν έκανες κι όχι για όσα έκανες. Οπότε μη διστάζεις, ζήσε τη ζωή και κατάκτησε την ευτυχία.

31. Όταν χαμογελάς για τη ζωή που τώρα ζεις, ο απολογισμός θα είναι θετικός στο τέλος. Ανακάλυψε, ονειρέψου, ζήσε…

32. Πες ναι σε μια βόλτα, στην κουβεντούλα, στα ταξιδάκια, στη χαρά της στιγμής

33. Μάθε να αναγνωρίζεις τη χαρά που υπάρχει δίπλα σου, μπροστά σου, παντού. Πόσες ομορφιές χάνεις απλά επειδή δεν έχεις μάθει να εστιάζεις σε αυτές;

34. Ποιό συναίσθημα θα «φορέσεις» σήμερα; Χαρά κι ευτυχία…

35. Ο επιμένων θετικά νικά!

36. Αν μάθεις πώς να είσαι ευτυχισμένη, δεν υπάρχουν πολλά ακόμη για να πετύχεις. Βρήκες το νόημα της ζωής. Εύγε!

37. Είσαι τόσο ευτυχισμένη όσο εσύ πιστεύεις πως είσαι… Ε ευτυχία δεν είναι μετρήσιμη. Εμείς της δίνουμε βαρύτητα. Κανόνας.

38. Δεν μπορείς να είσαι πάντα χαρούμενη, αλλά μπορείς να δίνεις πάντα χαρά κι αυτό φέρνει ευτυχία.

39. Κάθε φορά που νιώθεις δυστυχισμένη με τη ζωή σου να σκέφτεσαι το εξής: Υπάρχει κάποιος που χαίρεται που υπάρχεις στη ζωή του. Είναι ο σύντροφός σου, οι γονείς σου, τα αδέλφια σου, η κολλητή σου; Απ΄όπου κι αν πηγάζει η αγάπη είναι ευλογία.

40. Θα το ξαναπούμε: ξεκίνα να ψάχνεις, η ευτυχία βρίσκεται δίπλα σου.

41. Η ευτυχία δεν είναι στόχος, είναι ζητούμενο.

42. Το ν΄ανησυχείς δε θα σταματήσει τ΄ασχημα, απλά σε εμποδίζει να χαρείς με τα καλά.

43. Η ευτυχία δε θα έρθει ποτέ σε όσους δεν εκτιμούν τα όσα έχουν και θέλουν πάντα περισσότερα.

44. Σκέψου πόση ομορφιά υπάρχει δίπλα σου και κάνε μια συνειδητή επιλογή: Ναι θέλω και θα είμαι ευτυχισμένη.

45. Κάθε ημέρα που ξημερώνει είναι ένα δώρο από τη ζωή. Χαμογέλα πλατιά και ζήσε!

46. Η ευτυχία είναι κατεύθυνση, όχι προορισμός.

47. Η ζωή έχει εκπλήξεις και θετικές. Η αλλάγή έρχεται εκεί που πιστεύεις πως έχουν τελειώσει όλα.

48. Κάποιοι επιδιώκουν την ευτυχία, αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι είναι όσοι τη δημιουργούν.

49. Όποια απόφαση κι αν πάρεις στη ζωή σου βεβαιώσου για ένα: πώς η επιλογή σου αυτή σε κάνει ευτυχισμένη.

50. Όταν μια πόρτα κλείνει, κάποια άλλη ανοίγει.

51. Από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή: όταν βρίσκεις το θάρρος να αφήσεις πίσω σου όσα δεν μπορείς ν’ αλλάξεις.

52. Είσαι το φως μου: Πες το σ΄αγαπώ και νιώσε όμορφα.

53. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν έχουν την καλύτερη ζωή, φτιάχνουν τη ζωή που ονειρεύονται.

54. Μείνε αληθινή και πλούτισε από ευτυχία.

55. Κι αν δε σε πείσαμε ακόμη: η ευτυχία κάνει καλό στην υγεία.

56. Η χαρά είναι συνώνυμη της σοφίας.

57. Αλλά είναι και ελευθερία.

58. Για να κερδίσεις την ευτυχία απλά μην αφήσεις τον αρνητισμό να εισχωρήσει στη ζωή.

59. Ευτυχία είναι και η ικανότητά σου να δίνει αγάπη ανιδιοτελή.

60. Κανείς δε μπορεί να σου δώσει ευτυχία. Μόνη σου θα γίνεις ευτυχισμένη.

61. Και τίποτα στη δεν αξίζει αν δεν μπορείς να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου. Τι να τον κάνεις τον πρώτο λαχνό στο λαχείο αν είσαι μόνη σου;

62. Αν μπορείς να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου γελώντας, απλά κάνε το.

63. Κάνε τρέλες. Κάνε αοησίες. Κάνε κουταμάτες. Κάνε ότι θελήσεις. Η ζωή είναι μικρή για να την περάσεις βαρετά.

64. Θαύματα συμβαίνουν. Θα το ανακαλύψεις πολλές φορές στη ζωή σου. Νιώσε ευλογημένη κάθε φορά που έρχεται η αλλαγή προς το καλύτερο.

65. Θετική σκέψη, θετική ενέργεια, θετική ζωή. Τόσο απλά!

66. Αν αντικρύζεις πάντα τη λιακάδα, η σκιά θα πέφτει πίσω σου… Άσε τις αρνητικές σκέψεις πίσω και προχώρα.

67. Ένα χαμόγελο φέρνει χαρά. Τόσο απλά. Εξασκήσου

68. Κι είναι επίσης και η «ομπρέλα» σου, το καταφύγιό σου σε μια βροχερή ημέρα.

69. Νιώσε τη χαρά, τόδο ώστε να γίνει μεταδοτική! Χαμογέλα μπορείς κι είναι μεταδοτικό.

70. Για κάθε δευτερόλεπτο που νιώθεις θυμό, χάνεις ένα ολόκληρο λεπτό χαράς. Αξίζει;

71. Μην παίρνεις αποφάσεις όταν είσαι λυπημένη, μην μιλάς όταν είσαι θυμωμένη, νιώσε απλά χαρούμενη και βγες κερδισμένη.

72. Η ευτυχία ποτέ δε θα βγει από τη… μόδα!

73. Σήμερα θα είναι η ημέρα σου. Πίστεψέ το βαθιά και νιώσε τα θετικά συναισθήματα να σε πλημμυρίζουν.

74. Πασχίζεις να βρεις την ευτυχία; Κάνε την αρχή βρίσκοντας την ευγνομωσύνη.

75. Μη σκέφτεσαι τόσο πολύ. Θα δημιουργήσεις προβλήματα που δεν είχες καν σκεφτεί μέχρι πρότινος.

76. Η ευτυχία δε σημαίνει τελειότητα. Σημαίνει «μαθαίνω να ζω με λιγότερα».

77. Ευτυχία είναι η λειτουργία της ψυχής στο σωστό «πρόγραμμα».\

78. Ναι, θα το επαναλάβουμε με άλλα λόγια: η ευτυχία είναι «χειροποίητη».

79. Σταμάτα να μένεις κολλημένη σε όσα σε πονούν και δώσε σημασία σε όσα σε κάνουν ευτυχισμένη.

80. Οι ευτυχισμένοι κι επιτυχημένοι άνθρωποι δίνουν σημασία στις πράξεις, όχι απαραίτητα στο αποτέλεσμα

81. Βάλε στόχο: δώσε χαρά σε τουλάχιστον 2 ανθρώπους κάθε ημέρα. Ο ένας ας είσαι εσύ η ίδια.

82. Όλοι θέλουν τη χαρά, κανείς τη δυστυχία αλλά πως θα έβγαινε το ουράνιο τόξο χωρίς τη βροχή;

83. Το πιο σημαντικό πράγμα σ

84. Ακόμα και αν δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, μπορείς να ελέγξεις το πώς εσύ αντιδράς σε αυτό που συμβαίνει.

85. Η ζωή είναι ανεξέλεγκτη, αν προσπαθήσεις να την ελέγξεις θα δυστυχίσεις. Χαλάρωσε κι άσε τη να κυλήσει.

86. Η συγχώρεση έχει τεράστια δυναμική. Δώσε συγχωροχάρτι σε όσους σε πλήγωσαν αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Θα απαλλαγείς από ένα δυσβάσταχτο βάρος.

87. Άκου τι σου λέει η καρδιά σου κι όχι μόνο η λογική. Βρες την ισορροπία και τη χρυσή τομή.

88. Αν δεν αποδεχτείς το οτιδήποτε κι αν δε το βιώσεις, δεν μπορείς να το αλλάξεις.

89. Η ζωή δε χρειάζεται να είναι τέλεια για να είναι ωραία. Οι ατέλειες είναι που της δίνουν χρώμα.

90. Μη φοβάσαι την αλλαγή! Κάποιες φορές είναι ο μονόδρομος.

91. Νιώσε ευτυχισμένη αυτή τη στιγμή. Αυτή η στιγμή είναι η ζωή σου.

92. Η ευτυχία συνήθως ξεπροβάλει από πορτούλες που άφησες μισάνοιχτες χωρίς να το γνωρίζεις.

93. Δε χρειάζεσαι πολλούς ανθρώπους να σε περιβάλλουν για να είσαι ευτυχισμένη. Αρκούν ελάχιστοι. Σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

94. Αυτό που έχει αξία στη ζωή είναι να είσαι ευτυχισμένη. Όλα τα άλλα είναι περιττά.

95. Η ευτυχία συνήθως φαντάζει μικρή όταν την έχεις αλλά αν την αφήσεις να φύγει θα αντιληφθείς την αξία της.

96. Ο θυμός δεν είναι μόνο κακός σύμβουλος αλλά και τιμωρός. Σε τρώει σαν σαράκι.

97. Μην ανησυχείς τόσο πολύ γι΄ανθρώπους που δε θα έκαναν το ίδιο για εσένα.

98. Το μυστικό της ευτυχίας είναι να θαυμάζεις χωρίς να επιθυμείς.

99. Το να κάνεις ό,τι σου αρέσει είναι ελευθερία. Το να σου αρέσει ό,τι κάνεις είναι ευτυχία.

100. Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου.


Πήγαινε: στην Αρχή της ΣελίδαςΠηγες


"Αντικλείδι"

"clickatlife", Ελένη Χριστοδούλου

"in2life", Ηρώ Κουνάδη

"tlife", Ιφιγένεια Λαμπροπούλου

"westcity"

"boro"

"newsbeast"

"Positive Junkie", Εύη Παππά

Η εφαρμογη μας για το κινητο σου

Κατέβασε και εσύ την εφαρμογή μας για το κινητό σου "Ancient Greece Reloaded"